Létrehozva: 2020.02.10.

Oldtimer Show a Vasúttörténeti Parkban

Hamarosan megrendezésre kerül Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása. A Magyar Vasúttörténeti Park 2020. április 17-19. között várja az oldtimerek szerelmeseit.

100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok és teherautók, ez vár áprilisban az oldtimerek kedvelőire.

Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan nagyszabású nosztalgia rendezvény, amely számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.

A legfőbb vonzerőt az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett kincsek jelentik. A listán első helyen a nagyon öreg „antik” besorolású oldtimerek szerepelnek. A nemzetközi elismertségnek köszönhetően 2020-ban még nagyobb számban szerepelnek majd a külföldi gyűjtők antik és oldtimer autói, motorjai Budapesten.

Itt lesz kiállítva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló, a 104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója. A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotoros vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes.

A Keleti-Pályaudvar óriásmakett előtt oldtimer kerékpár kiállítás lesz látható. Budapestről startoló Giro d’Italy kerékpáros verseny alkalmából rendkívüli oldtimer kerékpár kiállításra számíthatnak a kerékpár kedvelők! A külső területeken csodálhatják meg a látogatók a nagyobb járműveket, közöttük az amerikai autókat, teherautókat, buszokat és a katonai járműveket. A régi korok divatját korabeli ruhába öltözött hostessek és más közreműködők is bemutatják. Ebbe a játékba a látogatók is beszállhatnak, hiszen a nosztalgia ruhában érkező vendégek ajándékokat kapnak a szervezőtől. Mindhárom napon a három legszebb korabeli ruhába öltözött látogató külön ajándékot is kap!

A gyermekekre díjmentesen használható játékok várnak: régi termelőeszköz interaktív kiállítás, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, íjászat, arcfestés, légcsúszda, ugrálóvár és játszótér. Az állatsimogatóban 30 féle állatka lesz. Az állatokat a gyerekek a saját kezükből etethetik meg a saját maguk morzsolta kukoricával. A Csabai Tájház múzeumban régi berendezési tárgyak lesznek láthatók, előtte pedig a régi termelőeszközök lesznek kiállítva.

Újdonság lesz idén a Víztorony Parkban felállított óriáskerék.

A park minden interaktív vasutas programja üzemelni fog ezen a hétvégén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgató és egy igazi gőzmozdonyt is befűtenek.

Ismét megrendezésre kerül a Kalandjárók Kiállítás, ahol lakókocsik és más szabadidős járművek lesznek kiállítva. A Víztorony Parkban lesz mindhárom napon a Tuning és Sportautó Kiállítás a fiatalok kedvéért. Itt retro tuning autók és versenyautók is lesznek kiállítva. Ugyanitt lesz megrendezve az OT Találkozó. Erre a programra „lábon” érkeznek majd az oldtimer tulajdonosok a járműveikkel. A rendezvény mindhárom napján más-más járművek lesznek láthatók a Víztorony Parkban.

Az októberi kolbászfesztiválról ismert 127 éves cséplőgép is bemutatkozik majd az Oldtimer Show-n. Működés közben fogják bemutatni az ősrégi gépet a hagyományőrzők.

A nagy parkban lesz a Gőzmozdony kiállítás, a Vasútikocsi kiállítás, valamint Terepasztal és Vasútmodell kiállítás. A hagyományőrzés ismét teret kap a nagy parkban: Háztáji és Kézműves Vásár, ahol füstölt kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb háztáji ételekből és kézműves termékekből lehet vásárolgatni. A melegkonyhás ételeket az októberi „Disznótoros Kolbászfesztivál” profi vendéglátósai fogják készíteni, ez a gasztro-fesztivál az Oldtimer Show Kft. másik nagy fesztiválja.

Az Oldtimer Show programjairól, tömegközlekedési és egyéb információkról a www.oldtimershow.hu honlapon vagy a https://www.facebook.com/oldtimershow/ oldalon tájékozódhatsz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

„Azt mondta az orvos, hogy keressek rá a panaszaimra a Google-ben” – sírva küldtek haza a kórházból egy fiatal nőt

mandiner.hu

Macron berúgta az ajtót: „Európának meg kell mutatnia, hogy nem Washington ölebe”

ripost.hu

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!