"Magyar Péter nem az akinek látszik"- a volt barátnő szavai beigazolódtak

POLITIK
Létrehozva: 2020.08.01.

Így tedd el télre az őszibarackot, nem bánod meg

Őrizd meg a nyár legjobb ízeit! Üvegbe zárt érzések, ínycsiklandó finomságok őszibarackból. Mutatjuk a receptet!

Szerző Sors Edina

Gyömbéres-pezsgős őszibarack lekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg érett őszibarack
  • 1 db gyömbér
  • 4 dl száraz pezsgő
  • 1 kg cukor
  • 2,5 dl folyékony zselésítőszer
  • 2 dkg citromsav
  • 1 citrom leve
  • Így készítsd el:

  • Az érett őszibarackot forrázd le, majd rakd hideg víz alá. Hámozd meg, magozd ki, és vágd fel gerezdekbe. Egy darabka gyömbért szeletelj fel vékonyan.
  • Mixerrel pépesítsd össze a barackot és a gyömbért.
  • Tedd egy lábosba, add hozzá a citrom levét. Forrald fel! Majd pár perc múlva add hozzá a zselésítőszert keverés mellett. Tartsd forrásban pár percig. Végül add hozzá citromsavat, cukrot és a pezsgőt is. Keverd el. Nagyjából 5 perc múlva kész is a lekvár.
  • Végül öntsd forrón az őszibarackos lekvárt üvegekbe. Zárd le. 15 percre fordítsd őket fejjel lefelé. Címkézd fel. Már teheted is el őket télire a kamrába, tárolóba.
  • Jó étvágyat!

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek