RETRO RÁDIÓ

Így készül az isteni, gyors, tepsis Raffaello

Így készül az isteni, gyors, tepsis Raffaello
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2020. 05. 10. 11:45

Ezt a sütit minden családnak meg kell kóstolnia! Nagyon ízletes, és az elkészítése sem nehéz, ráadásul nem kell hozzá sok idő sem!

Csodálatos süti, és nagyon finom is a Raffaello. Készítsd el tepsiben!

Fotó: instagram

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • a krémhez:

  • 6 tojás sárgája
  • 8 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • a tetejére:

  • 5 dkg kókuszreszelék
  • mandula
  • Így készítsd el:

    1. Verd fel kemény habbá a tojásfehérjéket, add hozzá a cukrot. A lisztet keverd össze a kókuszreszelékkel, és forgasd bele óvatosan a habba.

    2. Simíts egy darabka sütőpapírt a tepsibe és öntsd bele a tésztát. Melegítsd elő a sütőt, majd 170 C fokon süsd meg a masszát.

    3. A tojássárgákat 1 dl tejjel és a cukor felével, valamint a pudingporral keverd simára, majd öntsd a többi tejhez, és kevergetve főzd sűrűre néhány perc alatt. A margarint a maradék cukorral keverd habosra. Ha a puding kihűlt, dolgozd hozzá és kend rá a hideg tésztára.

    4. A tetejét hintsd meg kókuszreszelékkel. Hagyd dermedni a hűtőben, majd szeleteld fel kockákra. Esetleg díszítésként szúrj apró mandulákat a szeletek közepébe.

    Jó étvágyat!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.