Létrehozva: 2020.05.16.

Elképesztő: megfejte a nő az uborkát

Hihetetlen dologra mutatott rá egy nő: tovább lesz friss az uborka egy egyszerű trükktől.

Szerző Ripost

Vírusként terjed az a videó, amelyre a Buzzfeed bukkant. Egy nő „megfejte” az uborkát, ami bár bizarrul hangzik, állítólag nagy hasznát vehetjük. A levágott végét kell addig dörzsölni az uborka többi részéhez, amíg egy tejszerű nedvesség nem jön a zöldségből.

@basicallyperkfectmilking a cucumber?##healthheroes ##kitchenhacks ##cucumber ##fyp♬ original sound – basicallyperkfect

Állítólag így sokkal tovább eláll a hűtőben, hosszabb ideig lesz friss és ízletes az uborka.

Kis kutatás után ki is derül, hogy a tökfélék, így egyes uborkafajták jellegzetes kémiai alkotóelemei a keserű triterpének (cucurbitacin). Ez a vegyület nagy mennyiségben mérgező, hánytató hatású, és a növény sziklevelében és a termés kocsány felőli végében, közvetlenül a héj alatt képződik nagy mennyiségben, különösen a növény számára kedvezőtlen feltételek hatására. Kis mennyiségben azonban nem okoz egészségügyi problémákat. Oldalanként két-két percnyi dörzsöléssel állítólag a cucurbitacin kicsapódik az uborkából és a keserű mellékíznek búcsút is inthetünk.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek