tóth gabi
Bár megtévesztő lehet a névazonosság, ezúttal nem a híres rádiós, hanem egy másik Boros Lajos remekelt. Viszont most lassan ő is ismert lesz...
Sokak számára lehet ismerős ez a másik Boros Lajos, főleg azoknak, akik szintén követik és figyelik a Vali hagyományos konyhája Facebook csoportban zajló eseményeket. A Siófokon élő és háztartási kisgépszerelőként dolgozó Boros Lajos itt szokta megosztani saját ételkölteményeit. Mivel emberünk az egyszerű magyar konyha híve, és igyekszik minél olcsóbb megoldásokból kihozni a legfinomabb ízeket, ezért sokan szokták fogásaira felkapni a fejüket. Rengeteg kommentet kapott például a sajttal töltött rántott párizsija, vagy épp a ropogósra sütött csirkeláb, ami Lajos személyes kedvence.
Boros úr mai napi bejegyzése egészen nosztalgikusra sikerült, hiszen az ínycsiklandó és mindössze 50 forintba kerülő ebédjének fotója mellé egy kedves, gyerekkori történetet is mellékelt:
„Gyerekkoromban strandra jártunk, kaptunk 3 szendvicset!! Amikor délután megéheztünk, odamentem a büféhez és kérdeztem, mit kaphatok 1forintért. Egy karéj kenyeret! Megvettem, de megláttam ott a kolbászzsírt, ami még meleg volt!! Mondtam a néninek, hogy belemártaná-e a kenyerem, mivel már kolbász nem volt benne. Megtette, én pedig boldogan vittem a kenyeret nővéremhez. De közben mindenki megállított, hol vettem és megmondtam nekik!! Másnap már ki volt írva: Sültkolbászos zsíros kenyér 2 Ft. De az eladó megismert és azt mondta: Neked minden nap adunk egyet ingyen! Hát a strandon ez mennyei volt! Most pedig újra elkészítettem....nem rossz, de a zsírt már inkább dermedve kenem a kenyérre!! ---😉😉😉”
És íme, így néz ki az a bizonyos zsíros deszka, amit biz' isten, mi is szívesen megennénk!