Ezt a mennyei ebédet készítette 50 forintból Boros Lajos

Bár megtévesztő lehet a névazonosság, ezúttal nem a híres rádiós, hanem egy másik Boros Lajos remekelt. Viszont most lassan ő is ismert lesz...

Sokak számára lehet ismerős ez a másik Boros Lajos, főleg azoknak, akik szintén követik és figyelik a Vali hagyományos konyhája Facebook csoportban zajló eseményeket. A Siófokon élő és háztartási kisgépszerelőként dolgozó Boros Lajos itt szokta megosztani saját ételkölteményeit. Mivel emberünk az egyszerű magyar konyha híve, és igyekszik minél olcsóbb megoldásokból kihozni a legfinomabb ízeket, ezért sokan szokták fogásaira felkapni a fejüket. Rengeteg kommentet kapott például a sajttal töltött rántott párizsija, vagy épp a ropogósra sütött csirkeláb, ami Lajos személyes kedvence.

Fotó: Ripost

 

Boros úr mai napi bejegyzése egészen nosztalgikusra sikerült, hiszen az ínycsiklandó és mindössze 50 forintba kerülő ebédjének fotója mellé egy kedves, gyerekkori történetet is mellékelt:

„Gyerekkoromban strandra jártunk, kaptunk 3 szendvicset!! Amikor délután megéheztünk, odamentem a büféhez és kérdeztem, mit kaphatok 1forintért. Egy karéj kenyeret! Megvettem, de megláttam ott a kolbászzsírt, ami még meleg volt!! Mondtam a néninek, hogy belemártaná-e a kenyerem, mivel már kolbász nem volt benne. Megtette, én pedig boldogan vittem a kenyeret nővéremhez. De közben mindenki megállított, hol vettem és megmondtam nekik!! Másnap már ki volt írva: Sültkolbászos zsíros kenyér 2 Ft. De az eladó megismert és azt mondta: Neked minden nap adunk egyet ingyen! Hát a strandon ez mennyei volt! Most pedig újra elkészítettem....nem rossz, de a zsírt már inkább dermedve kenem a kenyérre!! ---😉😉😉”

És íme, így néz ki az a bizonyos zsíros deszka, amit biz' isten, mi is szívesen megennénk!

Fotó: Facebook / Vali hagyományos konyhája / Boros Lajos
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!