kulcsár edina
Szuper ötleteket mutatunk.
Igen, imádjuk a bejglit, és elmaradhatatlan kelléke, pontosabban édessége a karácsonynak. Csak hát persze jóból is megárt a sok: ami az először mindenki kedvence volt, hamarosan már unalmassá válhat, ott árválkodnak a megkezdett, de félbehagyott rúd bejglik, és természetes, hogy nincs szíved sem kidobni, sem pedig végignézni, ahogyan elszárad. De nem is kell ilyesmit tenned. Használd fel új formában, és újra élvezheti a család a finomságot, csak most már kicsit másképpen!
A maradék bejgliből készíthetsz nagyon finom hamis gubát. A megszokott módszer helyett kicsivel másképpen fogj hozzá. Tedd a bejgliszeleteket egy jénaiba, legjobb, ha vegyesen diósat és mákosat. Forralj tejet, adj a tejhez vaníliás cukrot ízlés szerint, reszelt citromhéjat, és annyi tojássárgáját, hogy forrás és kevergetés közben kissé összesűrűsödjön a folyadék. Ha szeretitek a mazsolát, akkor szórd meg vele bőven a finomságot, melyet aztán sütőben pirítasz meg.
Vágd szeletekre a maradék bejglit, helyezd el a szeleteket egy jénaiba, készíts forró vaníliapudingot, Öntsd nyakon a pudinggal a bejglit, és szórd meg bőven savanykás, ízletes aszalt gyümölcsökkel. Pohárba kanalazva tálald, és mehet a tetejére tejszínhab is, hogy még nagyobb legyen az élvezet.
Maradék gesztenyés és diós bejglidből készítheted el legfinomabban ezt az édességet. Keserű csokoládés pudingot készítsd, de puding sűrűségű helyett egy lágy, krémes állagúra. Morzsold bele a bejglit, fonnyassz reszelt almát tepsiben és keverd azt is a krémbe, illetve szórd meg bő kézzel magozott meggybefőttel. Meggy és alma helyett választhatsz narancsszeleteket is, egészen fenséges lesz tőle a végeredmény.