Ne dobd ki a megmaradt bejglit: ez a trükk a legjobb megoldás!

Szuper ötleteket mutatunk.

Igen, imádjuk a bejglit, és elmaradhatatlan kelléke, pontosabban édessége a karácsonynak. Csak hát persze jóból is megárt a sok: ami az először mindenki kedvence volt, hamarosan már unalmassá válhat, ott árválkodnak a megkezdett, de félbehagyott rúd bejglik, és természetes, hogy nincs szíved sem kidobni, sem pedig végignézni, ahogyan elszárad. De nem is kell ilyesmit tenned. Használd fel új formában, és újra élvezheti a család a finomságot, csak most már kicsit másképpen!

1.Hamis guba

A maradék bejgliből készíthetsz nagyon finom hamis gubát. A megszokott módszer helyett kicsivel másképpen fogj hozzá. Tedd a bejgliszeleteket egy jénaiba, legjobb, ha vegyesen diósat és mákosat. Forralj tejet, adj a tejhez vaníliás cukrot ízlés szerint, reszelt citromhéjat, és annyi tojássárgáját, hogy forrás és kevergetés közben kissé összesűrűsödjön a folyadék. Ha szeretitek a mazsolát, akkor szórd meg vele bőven a finomságot, melyet aztán sütőben pirítasz meg.

2.Villámsüti

Vágd szeletekre a maradék bejglit, helyezd el a szeleteket egy jénaiba, készíts forró vaníliapudingot, Öntsd nyakon a pudinggal a bejglit, és szórd meg bőven savanykás, ízletes aszalt gyümölcsökkel. Pohárba kanalazva tálald, és mehet a tetejére tejszínhab is, hogy még nagyobb legyen az élvezet.

fotók:123rf

3.Pohárkrém

Maradék gesztenyés és diós bejglidből készítheted el legfinomabban ezt az édességet. Keserű csokoládés pudingot készítsd, de puding sűrűségű helyett egy lágy, krémes állagúra. Morzsold bele a bejglit, fonnyassz reszelt almát tepsiben és keverd azt is a krémbe, illetve szórd meg bő kézzel magozott meggybefőttel. Meggy és alma helyett választhatsz narancsszeleteket is, egészen fenséges lesz tőle a végeredmény.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!