RETRO RÁDIÓ

Imádod a hagymakarikát? Így lesz igazán ropogós

Imádod a hagymakarikát? Így lesz igazán ropogós
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2020. 01. 26. 10:45

Ma már szinte minden boltban hozzájuthatsz a pirított hagymához, de fillérekből elkészítheted otthon is. Mutatjuk, mitől lesz igazán ropogós!

Nem kell gyorséttermekben keresned többé a hagymakarikát! Készítsd el otthon ízletesen, ropogósan, frissen! Mutatjuk a tuti receptet.

Hagymakarika

Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 1 csésze liszt
  • 1/2 csésze kukoricakeményítő
  • fokhagymapor vagy 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 g chillipor
  • oregano
  • 2 pirospaprika
  • 1 tojás
  • 180 ml tej
  • 1db nagy hagyma ( 0,5 cm vastag karikákra vágva )
  • 1 1/2 (135 g ) csésze zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • Így készítsd el:

  • A lisztet, a kukoricakeményítőt, a fokhagymát, a chillit, a fűszereket, és a tojást keverd össze, majd a tejet fokozatosan add hozzá, ameddig a massza sima nem lesz.
  • 2. A hagymakarikákat szedd szét és egyenként „panírozd ” be, először a sima masszába, majd a zsemlemorzsába.

    3. Forró olajban süsd ki a bepanírozott karikákat. Forgasd őket addig, amíg mindkét oldaluk szépen megsül és ropogós lesz.

    Fotó: youtube

    4. Szedd ki egy szalvétával leterített tányérra, majd sózd meg, ízlés szerint.

    5. Salátával, pikáns paradicsomszósszal tálalhatod.

    Jó étvágyat!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.