Szuperizgalmas és trükkös ez a feladvány

Tedd magad próbára a játékkal!

Megtapasztaltad már az élményt, hogy becsap a szemed? Találkoztál már helyzettel, amikor nem tudtad eldönteni, pontosan mit is látsz? És szereted a kihívásokat?

Most csupa olyan képet fogunk mutatni neked, amelyek trükkösek és izgalmasak. Izgalmuk pedig abban rejlik, hogy messze nem egyértelmű, mit is ábrázolnak. Mindegyik képen két különböző formát is felfedezhetsz. A kérdés az, vajon mindegyiken észreveszed-e mindkettőt, méghozzá képenként csupán 20 másodperc alatt.

Kezdődhet a játék?

Vágj bele!

Mit látsz ezen a rajzon?

Megtaláltad mindkét lehetőséget?

Mutathatjuk a helyes megoldást?

Ha alaposan megfigyelted, akkor két fát vehetsz észre a képen. És egyúttal egy női alakot is, méghozzá hátulról.

Jöjjön a következő feladvány! Mit ábrázol ez a rajz?

Jól meggondoltad, mit felelsz a kérdésre?

Készen állsz, hogy ellenőrizd a válaszod?

A rajzon Hófehérkét fedezheted fel, illetve egyúttal egy pipázó férfi profilját is.

Lássuk, ez a rajz vajon mennyire fog ki rajtad.

Valószínű, hogy első ránézésre egy fehér kelyhet vettél észre rajta, mely fekete háttér előtt helyezkedik el. Alaposabban megfigyelve viszont feltűnhetett, hogy két fekete arc profilja rajzolódik ki fehér háttér előtt.

Ezzel a képpel mi lehet a helyzet? Rájössz a megoldásra?

Bizony, ha egy térképet és egy női portrét is látsz rajta, akkor helyes választ adtál. Kérdés, hogy maradt-e még energiád a maradék két fejtörő tökéletes megoldására is...

Lássuk!

Észreveszed a trükköt ezen a fotón?

Két különböző értelmezést is kaphat ez a kép. Vizsgáld csak meg alaposan. Egyik pillanatban úgy tűnik, mintha egy nő arca látszana rajta szemből, mely félig el van takarva. Második ránézésre pedig ugyanez a nő látszódik, csak éppen oldalról ábrázolva...

És íme, az utolsó feladvány! Mit látsz ezen a rajzon?

fotók: youtube

Egy férfit oldalról, nem igaz? De vajon mi lehet a másik értelmezés? Nem más, mint ugyanaz a férfi, csak fejjel lefelé, és nem fehér háttérben fekete rajzként, hanem éppen ellenkezőleg: fekete háttérben fehér rajz formájában.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!