ÉLETMÓDI

Mennyire vagy jó nyomozó: csak 2% tudja a jó megoldást erre!

Szuperizgalmas fejtörőt mutatunk.

Tarts velünk egy klassz és érdekes kalandra: próbáld ki, milyen lehet nyomozónak lenni. Sőt próbáld ki, hogy vajon te mennyire lennél ügyes detektív! Olyan fejtörőket mutatunk most neked, amikhez törnöd kell a fejed, észnél kell lenned és amikhez az sem árt, ha kreatív és szemfüles vagy.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Készen állsz a megmérettetésre? Akkor lássunk is neki!

1.Titokzatos hógolyó

Egy detektív egy havas délutánon üldögélt a szobában, amikor egyszer csak váratlanul egy hógolyó csattant a háta mögött az ablakon. Amikor hátrafordult, hogy megnézze, mi történt, észrevette, hogy a becsapódás ereje be is törte az üveget. Kinézett hát, ki lehetett a tettes, és látta, amint elfut három szomszédgyerek. Mindhárman testvérek voltak: Kovács Péter, Kovács Tamás és Kovács Csaba. Másnap reggel a lábtörlőjén egy levélkét talált, melyre ez volt írva: „Én voltam a tettes: Kovács X.”. Meglepő, de a nyomozó azonnal tudta, ki volt az elkövető. Vajon honnan tudhatta a megoldást? Milyen információ birtokában lehetett, ami számunkra nem derült ki? Miért lehetett biztos benne, hogy a három gyerek közül melyik volt az?

Onnan tudta, hogy a három gyerek közül egyik már év elejétől iskolába járt, öccsei, az ikrek viszont még kiscsoportos óvodások voltak. Valószínűtlen tehát, hogy utóbbiak üzenetet tudtak volna írni neki.

2.Éjszakai látogató

Egy nő szállodában töltötte az éjszakát, amikor késő este kopogtatott valaki az ajtaján. Odalépett a bejárathoz, és kinyitotta az ajtót. Egy vadidegen férfi állt vele szemben, aki azt mondta szabadkozva: „Elnézést kérek, azt hittem, ez itt az én szobám.” Ezután a férfi elindult a lift felé, a nő pedig becsukta az ajtót maga mögött, és azonnal hívta a biztonsági őröket. De vajon miért volt ennyire gyanakvó? Miért tárcsázta a szálloda biztonsági szolgálatát?

A nő arra a következtetésre jutott, hogy ha a férfi valóban úgy gondolta volna, hogy ez az ő szobája, akkor nem kopogott volna az ajtón, hanem megpróbálta volna kinyitni. Ehelyett éppen úgy viselkedett, ahogyan a betörők nagy része szokott: bekopogott az ajtón, hogy meggyőződjön róla, van-e bent valaki. És ha nem felelt volna senki a kopogásra, akkor minden bizonnyal megpróbálta volna feltörni a zárat, és magával vinni az értékeket.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?