Létrehozva: 2019.12.18.

Elképesztő magyar találmány teszi boldoggá az ovisokat

Két magyar apuka elhatározta, hogy megpróbálja gyerekét távol tartani a monitortól, a közös ötletelésnek fantasztikus eredménye lett – és pillanatok alatt kinőtte a családot.

 

Minden fejlődéskutató egyetért abban, hogy a virtualitás irányba tolódó világban óriási szükség van a valós élményekre: egy óvodás gyereknek mozogni, alkotni, építeni és rombolni kell. Épp ebben segíti őket egy magyar tervezésű és gyártású, innovatív építőjáték.

A történet két magyar apukától indult, akik arról ötleteltek, hogyan tudnának a gyermekeik figyelmét a képernyőről minél inkább a külvilágra terelni. Végül egy olyan egyedi játékot alkottak meg, ami mára nemzetközi szabadalmat is nyert, ráadásul készségfejlesztő hatása is pedagógusok és gyógypedagógusok szakvéleményével alátámasztva igazolt. A Bind & Bery bizonyítottan fokozza az együttműködési képességet, de segíti például az egyensúlyérzék, a kéz-láb koordináció, a térérzékelés és az olyan kognitív területek fejlődését is, mint a logika, a figyelem és az emlékezet.

Hogy mi is ez a játék pontosan? Képzeljünk el egy olyan, formára vágott szivacselemekből összerakott várat, házikót, alagutat vagy egyéb építményt, ami elég nagy hozzá, hogy az óvodás korú gyerekek is összerakják, szétszedjék, lerombolják és felépítsék. Akár versenyezhetnek is, előadhatják a kedvenc meséiket, vagy bekuckózhatnak a saját házukba.

 

Az összekapcsolható elemekhez az alkotók a legó és tetris világából merítettek inspirációt, így komoly fejtörőt jelent a kapcsolódási pontokat megtalálni és az építményt összeállítani. És bár az összerakás lépései adottak, a gyerekek fantáziája sokszor nem várt eredményekhez vezet, például két ház épül egymás tetejére.

Bástyát kapnak ajándékba a gyermekosztály kis lakói

A rendkívül masszív, műanyagmentes szivacselemekből készült házak tetején a kicsik még ugrálni is tudnának, ha ezt nem küszöbölték volna ki a tépőzáras illesztésekkel. Bevonatuk vízlepergető, textil hatású anyag, ami a tisztítást és fertőtlenítést is kényelmessé teszi. Használatuk teljesen biztonságos,TÜV-tanúsítvánnyal ellátott, EU-s engedéllyel is rendelkezik. Sérülést még véletlenül sem okozhat, ellentétben például a könnyen lenyelhető legóelemekkel- de volt olyan óvónéni is, aki azt emelte ki, hogy a játék „még csak nem is hangos”. Hivatalosan ugyan a 3-8 éves korosztálynak ajánlják, de az alkotók szerint, ha egy gyerek már megtanult mászni, onnantól bátran belefoghat az építésbe.

És hogy hol lehet a legjobban elképzelni ezeket a szivacsépítményeket? Szállodák vagy fürdők játszósarkaiban fel-felbukkannak és imádják a gyerkőcök. Leggyakrabban mégis az óvodákban találkozhatunk velük, köztük olyan intézményekben, például a szombathelyi Micimackó óvodában, ahol a megváltozott képességű gyerekek is nagy lelkesedéssel veszik használatba az elemeket, hiszen az ő készségeik is fejlődnek a játék során.

Kiváló felhasználási hely még a kórházak gyermekosztálya, ahol az építés öröme a bent fekvőket is képes kiragadni a búskomorságból.

Éppen ezért adományozott most Bind & Bery egy felépíthető bástyát a szombathelyi Markusovszky Kórház gyermekosztályának, ahol óriási örömmel fogadták a felajánlást. A készítőknek egyébként is szándéka, hogy az eladások egy részét jótékony célokra fordítsák. Következő tervük egy olyan tapogatófal létrehozása, ami különböző tapintású textilekből rakható ki, így akár a látássérült gyerekek fejlődését is segítheti. A Bind&Bery márka minőségét a Főkefe a Kézmű és az Erfo Nonprofit Kft megváltozott munkaképességű dolgozóinak kiváló munkájának eredménye. Külföldről is egyre nagyobb az érdeklődés a játék iránt az elmúlt napokban megkezdődött az értékesítés Ausztriában, Svájcban és tárgyalások folynak Szlovákiában,Lengyelországban és Romániában.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

mandiner.hu

Hajdú Péter: Borzasztó helyzetben van Varga Judit

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Romániának is drukkolnunk kell a magyar sikerért

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

mindmegette.hu

Így készíts vaníliás cukrot házilag - egyszerűbb, mint gondolnád!

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!