RETRO RÁDIÓ

A természet gyógyító adománya valóságos C-vitamin bomba

A természet gyógyító adománya valóságos C-vitamin bomba
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2019. 11. 20. 18:45

A természetben fellelhető növények közül nagy C-vitamintartalma miatt érdemes a homoktövist fogyasztani. Most megtudhatod, mennyi mindenre jó.

A homoktövis narancssárga bogyói az egyik leggazdagabb C-vitamin forrás hazánkban, és magas az antioxidáns tartalma is. Európában és Ázsiában évszázadok óta használják étkezési és gyógyászati célokra. Íme néhány információ, mire is jó a homoktövis.


Fotó: 123 RF

1. Erősíti az immunrendszert

Magas C-vitamin tartalma miatt jó a megfázások kezelésére, védi erősíti az immunrendszert. Influenza idején nagyon hasznos.

2. Optimális testsúlyhoz segít

Magas energia-és a fehérjetartalma, viszont kevés benne a szénhidrát. Zsíroldó hatása fokozza az anyagcserét, így segít az optimális testsúly megtartásában.

3. Gyulladáscsökkentő

Hámosító, gyulladáscsökkentő hatása segít a sebek és bőrbetegségek gyógyulásában.

4. Feltölt vitaminokkal


Fotó: 123 RF

Jelentős az aszkorbinsav-, flavonoid- és proteintartalma.18 féle aminosavat, 24 kémiai elemet- többek között vasat, kalciumot-tartalmaz, valamint A-B1,-B2-,E és F-vitaminokat rejt magában.

5. Szépségápolásban is hasznos

Napolajok alapanyagaként hasznosítják, olaja ugyanis véd a napsugárzás okozta károsodástól. Ez télen is fontos lehet, síelésnél a hegyekben. Erősíti a kötőszövetet, így csökkenti a narancsbőr kialakulását, gátolja a hajhullást és a ráncok megjelenését.

6. Lelassítja az öregedést

Magas antioxidáns tartalma miatt lassítja az öregedést, ezt a benne található flavonoidok segítségével éri el. Ezeket a vegyületeket hatékonynak tartják az öregedés mérséklésében.

7. Szívbetegségek kialakulásának megelőzésében is nagy szerepe van

Az érfalak rugalmasságának növelésében segít. Részt vesz a szervezetünkben található káros, LDL koleszterin szintjének csökkentésében, s így az érelmeszesedés kialakulását is meggátolja.

Készíthetsz belőle dzsemet, bort, zselét, lisztet, leveleiből teát. A bogyóit nyersen szárítva vagy préselve és mézzel édesítve fogyaszthatod. Ha ivólevet készítesz belőle és azt iszod, szinte újjászülethetsz.

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.