Létrehozva: 2019.05.22.

Sláger Tábor néven szervez nyári gyermektábort az Ökumenikus Segélyszervezet

A hátrányos helyzetû gyermekeknek idén a Sláger FM segítségével szervez fejlesztõ élménytábort az Ökumenikus Segélyszervezet. A karitatív szervezet bentlakásos táboraiban nyáron összesen 75 gyermek vehet részt Kastélyosdombón, a napközis táborokban pedig országszerte további több mint 400 olyan gyermeket várnak, akik máskülönben nem juthatnának el nyári programokra. A Sláger FM a táborokra adománygyûjtõ akciót szervez: egyetlen SMS küldésével 250 forinttal járulhatnak hozzá a hallgatók a táborokhoz.

A szegénység ellen küzdő Ökumenikus Segélyszervezet egyik fő célkitűzése a nehéz körülmények között élő gyermekek támogatása, fejlesztése, felzárkózásuk elősegítése. Ennek keretében hívták életre a „Kapaszkodó” programjukat, amelynek részeképp nyáron három tematikus táborba (egy művészeti, és két sporttáborba) bántalmazott, illetve hátrányos helyzetű gyermekeket várnak.

A Somogy megyei Kastélyosdombóra szervezett bentlakásos táborokban a résztvevő kicsik szakszerű segítséget kapnak a traumáik feldolgozásához, emellett megtapasztalhatják a felhőtlen gyermekkor egyik fontos részét, a nyári táborok élményét és közegét, mely által a fejlesztési folyamat is sokkal hatékonyabb, mint a megszokott környezetben.

Az idei tábor kiemelt támogatója a Sláger FM. Annak érdekében, hogy minél több gyermek részvételét tudják finanszírozni, a csatorna hallgatói segítségét kéri május 22-én. „A Sláger FM hallgatói valódi közösségé nőtték ki magukat az elmúlt évek során, bízunk benne, hogy aktívan részt vesznek a jó ügyért indított kampányunkban. A magunk részéről igyekszünk felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy adakozni fontos és hasznos, és nagy szükség is van rá” – mondta el az adománygyűjtő akció kapcsán Jáksó László, a Sláger FM kreatív igazgatója.

„Február másodika óta regionális csatornaképp hetente több százezer hallgatónak csinálunk műsort. Hisszük, hogy a segítségükkel komoly összeg gyűlhet össze a gyermekek számára. Van okunk bizakodónak lenni: partnereink, a műsorvezetők, a gyártásban dolgozó kollégák mind szívügyüknek tekintik ezt az akciót.”

„Nyári táborainkban a vidám élményprogramok és a felzárkózást segítő fejlesztő foglalkozások egyaránt meghatározó élményt jelentenek a nehéz sorsú gyermekeknek. Nem túlzás azt mondani, hogy aki hozzájárul e táborok megszervezéséhez, az életreszóló pillanatokat ajándékoz. Nagyon örülünk annak, hogy a Sláger FM-nek köszönhetően felhívásunk most még több emberhez eljuthat. Példaértékű a Sláger FM csapatának elkötelezettsége: ez már a harmadik alkalom, mikor a csatorna hallgatói közössége egy fontos ügy érdekében fog össze!”– emelte ki a Sláger Tábor akció kapcsán Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikáció igazgatója.

Aki szeretne részt venni az adománygyűjtésben, május 22-én, szerdán küldje el SMS-ben a „Sláger Tábor” szavakat a 1353-as számra.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Ittas nő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Budapestről induló repülő

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!