Íme a legmegdöbbentőbb húsvéti szokások - de mi köze ennek a szőnyeghez?

Világszert ünneplik a húsvétot, néhol egészen meglepõ módon.

A világ számos pontján más-más hagyományokkal ünneplik a húsvétot. Ami nálunk megszokott, az sokak számára furcsa lehet. Hasonló a helyzet fordítva is: ami máshol a tradíció része, az olykor egészen különösen hangzik. Nézd meg, milyen érdekes szokások akadnak néhány területen...

1. Finnország

A finnek érdekes módon úgy ünneplik szinte a húsvétot, ahogyan Amerikában a Halloweent szokás. A gyerekek ugyanis jelmezben, többnyire boszorkánynak öltözve járják körbe a házakat, hogy csokit gyűjtsenek a lakóktól.

2. Franciaország

A franciák minden évben húsvét hétfőn egy gigantikus méretű omlettet készítenek el, mely évente ezer embernek ad laktató reggelit.

3. Guatemala

Csaknem kilométernyi hosszú szőnyeget készítenek itt húsvétkor, mely gyönyörű virágokból áll, és hetekig dolgoznak rajta. Ezen vonul be a gyülekezet a templomba az istentiszteletre.

Nézd tovább az érdekességeket, nincs még vége! LAPOZZ!


4. Bermuda

Egészen különleges és szép módja van itt az ünnep egy részének. Papírsárkányokat reptetnek a gyerekek húsvétkor, ezzel jelképezve, ahogyan Krisztus lelke az égbe száll.

5. Ciprus

A helyiek húsvétkor kiállnak az erkélyekre vagy az ablakokba, és öreg agyagedényeket hajítanak a földre. Ez részben a régi, elavult dolgok elhagyásának szimbóluma, másrészt pedig a tavasz és az új szépségek köszöntése számukra.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!