RETRO RÁDIÓ

Óvatosan a vasárnapi ebéddel: aki sok rántott húst eszik, korábban meghalhat

Óvatosan a vasárnapi ebéddel: aki sok rántott húst eszik, korábban meghalhat
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2019. 02. 03. 13:15

A rántott csirke túlzott fogyasztása korai halálhoz vezethet egy amerikai szaklap szerint.

Korai halált okozhat a rántott csirke rendszeres fogyasztása – írja egy a BMJ című egészségügyi szaklapban megjelent tanulmányra hivatkozva a CBS Los Angeles.

A kutatók azt írják, hogy a rántott csirke rendszeres fogyasztása, különösen a klimaxon átesett nők körében növeli jelentős mértékben a korai halálozást esélyét. Az egyéb rántott készítmények, például halak, kagylók rendszeres fogyasztása szintén növeli a korai elhalálozás kockázatát, de nem akkora mértékben, mint a csirkéé.

A tanulmányban publikált kutatás eredményei szerint, azok az amerikai nők, akik minden nap ettek rántott csirkét, 13 százalékkal nagyobb eséllyel haltak meg idő előtt, míg a rántott halat naponta fogyasztók körében ez az arány 7 százalék.

A kutatók egyértelmű összefüggést mutattak ki a rántott ételek rendszeres fogyasztása, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása között, ugyanakkor nem találtak hasonló összefüggést a rákos megbetegedésekkel kapcsolatban.

A rántott ételek és a szívbetegségek, illetve a kettes típusú diabétesz közötti összefüggéseket már korábbi vizsgálatok is kimutatták - írta a Faktor.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.