tóth gabi
Összeférhetetlenség és elképesztõ pénzmozgások. Ez van a XX. század legnagyobb egészségügyi átverése mögött!
A 60-as évek Amerikájában se társadalmi, se jogi elvárások nem vetettek gátat annak, hogy egymással egyébként összeférhetetlen szervezetek működjenek együtt. Így fordulhatott elő hogy a Cukor Kutató Alapítvány (SRF) - ezt ma már Cukor Szervezetnek hívják - hatalmas összegeket fordított nívós egyetemek táplálkozással kapcsolatos kutatásainak finanszírozására.
Nem kérdés, hogy a döbbenetes horderejű félrevezetés mögött súlyos ipari érdekek és dollármilliárdok álltak. Az Illinois-i és a Harvard egyetem levéltárából most hiteltérdemlő bizonyítékok kerültek elő. Több ezer levél és telefonbeszélgetés látott napvilágot, melyek jól bizonyítják, hogyan lettek elcsalva egyes kutatások. A dokumentumok az egyetem kutatói és az SRF munkatársainak párbeszédeit rögzítették.
Ezek egytől egyik jól bizonyítják, hogy a cukoripar lobbistái addig finanszíroztak egyes kutatásokat, amíg a számukra megfelelő eredményt nem kapták.
Ezen felül a busás jutalmak sem maradtak el, TETTÉK MINDEZT TELJESEN NYÍLTAN ÉS JOGSZERÛEN!
A cél az volt, hogy a szív és érrendszeri betegségek fő okozójának a zsírok és a koleszterin legyen megnevezve. Hisz az 50-es évek végére már gyanakodtak, hogy e típusú betegségekért a cukrokat terheli a felelősség. Ezt a nézetet szerették volna csírájában elfojtani és zsiradékok hírnevét bemocskolni helyette.
A töréspont egy 1967-ben megjelent publikáció volt, a világhírű egészségügyi újságban The New England Journal of Medicine -ben. A heti periodikába csak és kizárólag tudományosan megalapozott egészségügyi írások kerültek, és kerülnek a mai napig. Itt jelent meg hivatalosan, hogy a szívbetegségekért a zsiradékok a hibásak, a cukornak pedig ahhoz köze nincs.
Minden platformon elkezdték hirdetni, hogy a zsiradékok ördögtől valók ellentétben a cukorral. Az alacsony zsírtartalmú ételeket varázsütésre egészséges kategóriába kerültek. Megalkották a Low-Fat diétát, és szinte minden élelmiszerből mesterségesen kivonták a zsiradékokat. Ezzel párhuzamosan cukortartalmuk viszont nőtt. A piacot elárasztották a szénhidrátban gazdag termékek.
A legborzasztóbb pedig hogy ez a táplálkozási félreinformálás majdnem 20 évig tényként élt az emberek fejében. A finanszírozási összeférhetetlenségre először 1984-ben lettek figyelmesek. Ettől az évtől kezdve került ismét a figyelem középpontjába a cukor és a vele kapcsolatos lehetséges egészségügyi problémák.
"Azt hittem, már mindent láttam, de mikor a szálak összeértek, teljesen padlót fogtam. Több ezer dokumentum bizonyította, hogyan verték át és mérgezték meg a világot egy olcsó trükkel"
- mondta Laura A. Schmidt, a történetet felgöngyölítő egyetemi tanár. Tudja, hogy ez a sztori hatalmas csorbát ejt az egész tudósközösség becsületén. De a történet nyilvánosságra hozását szükséges rossznak gondolja. Célja, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy a kutatók is megkörnyékezhetők és az eredményekkel szemben is egészséges kételkedést kell tanúsítania mindenkinek.
(foxnews)