RETRO RÁDIÓ

Így fizette le a cukoripar a Harvard kutatóit!

Így fizette le a cukoripar a Harvard kutatóit!
Gaál József
Szerző
Gaál József
Létrehozva2016. 09. 13. 16:21

Összeférhetetlenség és elképesztõ pénzmozgások. Ez van a XX. század legnagyobb egészségügyi átverése mögött!

Laura A. Schmidt a Kaliforniai Egyetem táplálkozástudományok szakvezetője összerakta a puzzle darabkákat. Feltérképezte és publikálta minden idők legnagyobb egészségügyi népbutítását. Írásában felfedi, hogyan fizette le a cukoripar a nívós egyetemek tudósait a XX. század második felében, hogy az előre meghatározott konklúzió jöjjön ki kutatásaikban.

A 60-as évek Amerikájában se társadalmi, se jogi elvárások nem vetettek gátat annak, hogy egymással egyébként összeférhetetlen szervezetek működjenek együtt. Így fordulhatott elő hogy a Cukor Kutató Alapítvány (SRF) - ezt ma már Cukor Szervezetnek hívják - hatalmas összegeket fordított nívós egyetemek táplálkozással kapcsolatos kutatásainak finanszírozására.

A cél a cukor hírnevének patyolat tisztára mosása volt!

Nem kérdés, hogy a döbbenetes horderejű félrevezetés mögött súlyos ipari érdekek és dollármilliárdok álltak. Az Illinois-i és a Harvard egyetem levéltárából most hiteltérdemlő bizonyítékok kerültek elő. Több ezer levél és telefonbeszélgetés látott napvilágot, melyek jól bizonyítják, hogyan lettek elcsalva egyes kutatások. A dokumentumok az egyetem kutatói és az SRF munkatársainak párbeszédeit rögzítették.

Ezek egytől egyik jól bizonyítják, hogy a cukoripar lobbistái addig finanszíroztak egyes kutatásokat, amíg a számukra megfelelő eredményt nem kapták.

Ezen felül a busás jutalmak sem maradtak el, TETTÉK MINDEZT TELJESEN NYÍLTAN ÉS JOGSZERÛEN!

A cél az volt, hogy a szív és érrendszeri betegségek fő okozójának a zsírok és a koleszterin legyen megnevezve. Hisz az 50-es évek végére már gyanakodtak, hogy e típusú betegségekért a cukrokat terheli a felelősség. Ezt a nézetet szerették volna csírájában elfojtani és zsiradékok hírnevét bemocskolni helyette.

A töréspont egy 1967-ben megjelent publikáció volt, a világhírű egészségügyi újságban The New England Journal of Medicine -ben. A heti periodikába csak és kizárólag tudományosan megalapozott egészségügyi írások kerültek, és kerülnek a mai napig. Itt jelent meg hivatalosan, hogy a szívbetegségekért a zsiradékok a hibásak, a cukornak pedig ahhoz köze nincs.

Az kutatást mindenki szentírásnak vette és a lavina elindult!

Minden platformon elkezdték hirdetni, hogy a zsiradékok ördögtől valók ellentétben a cukorral. Az alacsony zsírtartalmú ételeket varázsütésre egészséges kategóriába kerültek. Megalkották a Low-Fat diétát, és szinte minden élelmiszerből mesterségesen kivonták a zsiradékokat. Ezzel párhuzamosan cukortartalmuk viszont nőtt. A piacot elárasztották a szénhidrátban gazdag termékek.

A legborzasztóbb pedig hogy ez a táplálkozási félreinformálás majdnem 20 évig tényként élt az emberek fejében. A finanszírozási összeférhetetlenségre először 1984-ben lettek figyelmesek. Ettől az évtől kezdve került ismét a figyelem középpontjába a cukor és a vele kapcsolatos lehetséges egészségügyi problémák.

"Azt hittem, már mindent láttam, de mikor a szálak összeértek, teljesen padlót fogtam. Több ezer dokumentum bizonyította, hogyan verték át és mérgezték meg a világot egy olcsó trükkel"

- mondta Laura A. Schmidt, a történetet felgöngyölítő egyetemi tanár. Tudja, hogy ez a sztori hatalmas csorbát ejt az egész tudósközösség becsületén. De a történet nyilvánosságra hozását szükséges rossznak gondolja. Célja, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy a kutatók is megkörnyékezhetők és az eredményekkel szemben is egészséges kételkedést kell tanúsítania mindenkinek.

(foxnews)

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.