RETRO RÁDIÓ

Felhőtojás az új őrület! Mostantól mindig ezt akarod majd enni!

Felhőtojás az új őrület! Mostantól mindig ezt akarod majd enni!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 08. 27. 10:00

Könnyû, laktató, gyönyörû és isteni finom! Ennél jobb reggeli nincs is!

A tojás általában ideális választás a laktató, mégis diétás reggelihez. A tojás ugyanis nem tartalmaz szénhidrátokat, így nem emeli meg a vércukorszintet és nem indít el durva inzulinreakciót a szervezetben. Vagyis azt teszi lehetővé, hogy hosszú órákra kiegyensúlyozott legyél, ne törjenek rád falásrohamok. 

Öltöztesd teljesen új köntösbe a tökéletes reggelit: készíts szemet gyönyörködtető felhőtojást, mely nem csak látványával, de ízével is rabul fog ejteni!

Felhőtojás

 

Hozzávalók:

8 tojás

1 evőkanál reszelt parmezán

½ teáskanál só

frissen őrölt bors, esetleg cayenne bors vagy más fűszer, melyhez kedved támad

Így készítsd:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, egy tepsit pedig bélelj ki sütőpapírral.

2. Válaszd szét a tojások fehérjét és sárgáját. Óvatosan dolgozz, hogy a sárgák egyben maradjanak!

3. A tojások fehérjét verd kemény habbá, majd keverd hozzá gyors és határozott mozdulatokkal a sajtot és a fűszerek egy részét, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.

4. Halmozz a habból kis kupacokat a tepsire, képezz apró árkot mindegyik közepére.

5. A mélyedésekbe pottyantsd bele a tojások sárgáját.

6.. Fűszerezd sütés előtt ízlés szerint a tojások sárgáját is, majd süsd a felhőcskéket nagyjából 7-10 percig – attól is függően, hogy a tojás sárgáját mennyire szereted lágyan vagy átsülve.

Jó étvágyat!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.