RETRO RÁDIÓ

Krémes és roppanós parfédesszert a nyár gyümölcseivel, liszt és cukor nélkül!

Krémes és roppanós parfédesszert a nyár gyümölcseivel, liszt és cukor nélkül!
FÁB
Szerző
FÁB
Létrehozva2016. 07. 11. 18:47

Egy könnyû és egészséges desszertre vágysz? Akkor ez a tökéletes választás!

Ez a fenséges desszert úgy fog kísértésbe ejteni, hogy egy cseppnyi bűntudatot sem kell érezned miatta! A gyümölcsök nem csak frissé, de rostokban és vitaminokban gazdaggá varázsolják ezt a finomságot. Mivel cukrot és lisztet nem tartalmaz, ezért a sütemény glikémiás indexe is megfelelő lesz diétádhoz. Ráadásul sütnöd sem kell a nyári melegben, hogy elkészíthesd!

Hozzávalók

2 csomag graham keksz

0,5 liter tejszín

240 gramm natúr krémsajt

5 evőkanál cukornak megfelelő édesítő

1,5 teáskanál vanília

0,5 kiló eper, málna vagy más, általad kedvelt friss gyümölcs

Elkészítés

Egy 9x9-es forma alját fedd be kekszekkel.

A tejszínt magas fokozaton keverd keményre, majd add hozzá a krémsajtot, az édesítőt és a vaníliát.

A krém harmadát oszlasd el a kekszeken, majd helyezd rá a szeletelt vagy egész gyümölcsök harmadát, fektess rá egy újabb réteg kekszet - és így tovább. Úgy oszd be a rétegezéshez az egyes elemeket, hogy a felső réteg majd krém legyen.

Az sütemény tetejét ízlés szerint cukormentes csokoládészósszal vagy olvasztott, cukormentes csokoládéval is díszítheted.

Tedd a hűtőbe az elkészült tálat, fogyasztás előtt félórára pedig érdemes a fagyasztóba raknod, hogy parfé jelleget kapjon a hűvös, krémes és gyümölcsös desszert.

A sütemény tetejét gyümölcsökkel díszítsd, illetve ízlés szerint cukormentes csokoládészósszal vagy olvasztott, cukormentes csokoládéval. Ezeket viszont csak azután rakd rá, hogy a fagyasztóból elővetted!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.