RETRO RÁDIÓ

Vigyázat veszélyes! Sose edd így a spenótot, mert mérgező lehet!

Vigyázat veszélyes! Sose edd így a spenótot, mert mérgező lehet!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 04. 28. 17:10

A spenót megosztó zöldség, de rengeteg rajongója akad. Szerencsére egészséges, viszont óvatosan fogyaszd!

Bár a spenót finom és még egészséges is, szem előtt kell tartanod, hogy mindig frissen fogyaszd, különben káros lehet a szervezetednek! De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük először, mi minden miatt szeretjük annyira ezt a zöldséget az ízén felül.

Rendkívül tápláló, gazdag antioxidánsokban, rostokban és vitaminokban. Vitaminok közül leginkább C-, A- és K-vitaminban bővelkedik, kiváló vas-, kálium- kálcium- és magnéziumforrás.

Csakhogy a spenót nitrátot is tartalmaz, mely a melegítés hatására veszélyes és rákkeltő hatású lehet egyes szakértők szerint. Éppen ezért a legjobb, ha nyersen, frissen, de legalábbis frissen elkészítve eszed. Ez persze nem jelenti azt, hogy az elkészített, spenótos ételt, például főzeléket ne ehetnéd meg másnap is. De a legjobb döntés, ha hidegen fogyasztod, vagy legalábbis nem melegíted fel újra és újra.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.