Szeresd okosan a gyereked! Ez a 7 út vezet a boldogságáig

Mindannyian boldognak szeretnénk tudni gyermekünket. Ez a 7 lépés a kulcs lehet a boldogsághoz.

Ha megkérdezik, akkor a legtöbb szülő azt válaszolja: legfontosabb számára az, hogy boldog legyen a gyereke. Ez sokszor nehéz és embert próbáló feladatnak tűnik, de tedd félre az aggódásod és a félelmeid: ez a 7 kulcsfontosságú terület vezet gyermeked boldogságához. Ne kételkedj szülői képességeidben, és hidd el, kis odafigyeléssel még nagyobb harmóniát érhetsz el!

Önbecsülés

Az önbecsülés fontos szerepet játszik a boldogság elérésében. Ha hitet adsz gyermekednek saját képességeiben, megerősíted és támogatod őt, akkor szorongásait csökkented, magabiztosságát növeled és erőt adsz neki a későbbi nehézségek leküzdéséhez is!

Pozitív hozzáállás

Tanítsd meg gyermeked örülni az elért sikereknek és az előtte álló lehetőségeknek! A boldog ember általában azt látja, hogy az előtte álló pohár félig tele van, nem pedig azt, hogy félig üres. A boldog gyerek élvezi a körülötte lévő világban rejlő lehetőségeket, és bizakodva várja mindazt, ami előtte áll.

Szenvedély

A boldogság elérésében rengeteget segít, ha a gyermek valamiben nem csak örömét leli, de szenvedéllyel elmélyül benne. Legyen szó rajzolásról, zenéről, sportról vagy olvasásról, kínálj neki utakat, melyeken elindulhat - találjátok meg együtt, miben ügyes és mi az, ami lelkessé teszi őt. Segíts felfedezni neki a benne lévő tehetséget és kiteljesíteni azt!

Kiegyensúlyozottság

A kiegyensúlyozott gyerekek könnyebben megtalálják a boldogságot. Kiegyensúlyozottságuk egyik fontos eleme, hogy minél több területről tudjanak élményeket szerezni. Ha megismerteted a mozgás, az olvasás, a zene, a játék örömével, engeded, hogy minél több területbe kóstoljon bele, az hatalmas támogatás a harmónia megtalálásához.

Engedd, hogy ember legyen

A felgyorsult mindennapokban könnyen válik egy gyerek is fogyasztóvá. Ne a tárgyakban, az újonnan vásárolt holmikban keressétek az örömét, hanem az élményekben és az ingerekben. Egy gyerek számára a legnagyobb kincs a tapasztalás, a felfedezés és az emberi kapcsolatok.

Kapcsolatok

Kutatások bizonyítják, hogy boldogságunk talán legfontosabb pillérei kapcsolataink. A pozitív visszajelzések, a barátság, a szülőkkel való kapcsolat, a bizalom és a szeretet óriási hatással van a gyermek boldogságára. Tanítsd meg a barátságra, a tiszteletre, az adni-és-kapni élményére, és olyan tudást adsz a kezébe, mely egész életére megalapozza boldogulását és boldogságát.

Mások segítése

Szakértők szerint a boldogság eléréséhez rendkívül fontos megtanulni félretenni saját igényeinket és megtapasztalni a segítségnyújtás örömét. Azok a gyerekek, akik megtanulják, hogyan forduljanak segítő szándékkal társaikhoz, hogyan tegyék félre egy-egy önzetlen cél vagy gesztus érdekében saját szükségleteiket, boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak lesznek társaiknál.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!