DIÉTA

Ez történik a testeddel, ha napi 3 liter vizet megiszol

Te is azok közé tartozol, akik délután kortyolnak bele először a vizes üvegbe? Bár a túléléshez ez is elég, ez a szokás semmiképp nem mondható egészségesnek. Megmutatjuk, mi történik, ha áttérsz a napi 3 liter víz elfogyasztására!
  • Szerző: Ripost

Egy brit újságírónő, Sophie Swetochowski kipróbálta, milyen az, amikor valaki rendszeresen napi 3 liter vizet fogyaszt. Eredetileg ő is azok közé tartozott, akiknek legfeljebb egy liter víz volt az adagjuk, és nem érezték különösebb hátrányát. Ám a napi három literes adag komoly felismeréseket hozott.

Jobban fogsz aludni

Sophie egészen fiatal korától álmatlanságban szenvedett. Kíváncsi volt, hogy igaza van-e azoknak a kutatásoknak, amelyek szerint a folyadékpótlás ezen is segíthet. Az eredmény biztató: bár teljesen nem gyógyult ki az álmatlanságból, több mély alvásra volt képes, és kipihenten ébredt.

Szebb lesz a bőröd

Sophie száraz és néha hámló bőre fényessé, puhává vált a belső hidratálás hatására. Egy hét után látványosan fiatalabbnak, ránctalanabbnak hatott.

Több energia és gyorsabb fogyás

Sophie hamar észrevette, hogy több energiával vág neki az edzésnek, és egy keveset, körülbelül fél kilót fogyott is. Ráadásul a koncentrációs képessége is javult sokkal tisztábbnak érezte a fejét.

Vécére szaladgálás és hozzászokás

Tény, ami tény, a napi három liter vízzel a vécé gyakoribb látogatása is együtt jár. Ez a kis kellemetlenség azonban semmiség a rendszeres folyadékfogyasztás előnyeihez képest. A víziváshoz ráadásul hamar hozzá lehet szokni: ha egyszer elkezded, hamar megérzed majd, ha valamiért mégis kevesebbet fogyasztasz a napi adagnál.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?