Létrehozva: 2022.06.06.

10 tuti tipp, ha a nyaralásig fogyni akarsz

A nyári meleggel együtt jön a rettegett B betűs szó is. Ha most nem akarsz rémálmot a bikinitől, mutatunk pár tippet a fogyáshoz.

Szilveszterkor a legtöbben megfogadjuk, hogy az új év az életmódváltásról és az álomalak eléréséről fog szólni, a legtöbben mégis a nyár beköszöntével ocsúdunk. Amikor rájövünk, hogy már csak pár hetünk van a nyaralásig, sokan őrült diétákba kezdenek, hogy lerobbanjon róluk az évek alatt összeszedett súlyfelesleg. Számtalanszor hallottuk már, hogy a gyors fogyás egészségtelen és hosszú távon nem is hatásos, ám pánikba esve mindenre hajlandóak vagyunk.

Nem törünk pálcát senki feje felett, de aki nem csak egy hétig szeretne jól kinézni és még az egészsége is fontos, annak mutatunk pár tuti tippet a fogyáshoz.

1. Igyál sok vizet

Tudjuk, tudjuk, ezt már unalomig ismételgették. De valóban ez az egyik kulcsa a fogyásnak. A vízzel ugyanis kimosod a méreganyagokat a szervezetedből, az ízületeknek és a létfontosságú szervek működéséhez is elengedhetetlen. Naponta legalább 2,5 liter vizet igyál meg, és hidd el, beindul a fogyás.

2. Sétálj többet

A gyaloglásnak óriási előnye van. A séta nemcsak a szív- és érrendszer egészségét javítja azáltal, hogy felpörgeti a pulzust, hanem segít megőrizni a csontjaink épségét, erősségét, segíti a zsírégetést és jót tesz a tüdőnek. A séta csodálatos fizikai előnyökkel jár, és köztudottan javítja a mentális funkciókat. 

3. Elő a súlyokkal!

A kardiózás is nagyon fontos, hogy ha fogyni akarunk, de a súlyok emelgetését sem hagyhatjuk ki. Tévhit, hogy ronda, felfújt nők leszünk, ha súlyzózunk. A tónusos izmokhoz és a karcsúsodáshoz elengedhetetlen a súlyzózás. Nem kell 50 kilókkal nyomni! És nem kell feltétlenül edzőterembe se menni. Itt találsz 10 gyakorlatot kézi súlyzókkal, amely a teljes tested átmozgatja.

4. HIIT

A nagy intenzitású intervallum edzés, vagyis a HIIT az egyik leghatékonyabb módja a zsírégetésnek. A lényege, hogy egy edzéssorozatot rövid ideig, de nagy intenzitással csináljunk, a körök között pedig rövid pihenők vannak - például 30 másodpercig ugrálókötelezz a lehető leggyorsabban, majd tarts 15 másodperces szünetet. A HIIT edzések azért is jók, mert nem kell órákat az edzőteremben tölteni, már napi negyed óra edzés is látványos eredményeket mutat. 

5. Figyelj az étrendedre

Hallottad már azt a mondást, hogy a hasizmok a konyhában készülnek? A testmozgáson kívül a másik legfontosabb az egészséges táplálkozás. Szakemberek szerint az étkezés 70, a mozgás 30 százalékban járul hozzá az álomalakhoz. A neten számtalan diétát lehet találni, de akinek az egészsége a fontos, inkább váltson életmódot, mintsem, hogy ideig-óráig betart egy étrendet. A lényeg: hagyd el a cukros üdítőket, ne egyél minden étkezés után desszertet, válaszd a teljes kiőrlésű termékeket, inkább fehérjét, zöldségeket fogyassz, ne szénhidrátot. És bár sokszor elfelejtkezünk róla, de tarts mértéket. Nem kell rögtön megenni fél kiló kenyeret! Nem kell drasztikus megvonásokkal sanyargatni a tested, azok úgyis csak megbosszulják önmagukat. De okosan táplálkozni megéri.

6. Aludj többet

Ezt is hallottuk már számtalanszor, de kevesen tudjuk betartani. Legalább 8 órát kellene aludni ahhoz, hogy a fogyás sikeres legyen. 

7. Jóga

A jóga remek ahhoz, hogy lenyugtasd az elméd és nyújtsd a tested.  Emellett a tüdő, a szív- és érrendszer és a keringési rendszer egészségének javításában is segíthet.

8. Csoportos fitnesz órák

Sokan vagyunk úgy, hogy inkább elkerülnénk az edzőtermeket, amikor túlsúllyal küzdünk. Pedig ha elmégy egy csoportos órára, biztos lehetsz benne, senki se azzal fog foglalkozni, hány hurka van a hasadon. Sőt, motiváló lehet, hogy sorstársakkal találkozol, akiknek szintén a fogyás és a feszesedés a céljuk. Nehezebben hagyod majd abba a gyakorlatokat, ha tudod, néznek. Valljuk be, otthon azért elsunnyogjuk a 10. guggolást vagy feladjuk, ha égni kezd a combunk...

9. Ragaszkodj a tervedhez

Ha már belekezdtél, ne add fel az első héten, mert nem mutat 10 kiló mínusz a mérleg. Az életmódváltás hosszú, de kifizetődő folyamat! Lehet, hogy kezdetben még hiányozni fog az energiaital, a kóla vagy éppen a sajttorta, de ahogy a szervezeted megszabadul a méreganyagoktól, minden könnyebb lesz. 

10. Szeresd a tested

Az életmódváltással nem fogsz tudni a két hét múlva kezdődő nyaraláson már modellalakkal villogni, viszont a tested és az egészséged meghálálja majd neked a törődést és odafigyelést. Azt pedig sose felejtsd el, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy a narancsbőrön, a striákon vagy a plusz 10 kilón stresszelj. A testünk csodálatos, és egészen hihetetlen dolgokra képes. Ne ostorozd magad, ha nem úgy nézel ki, mint egy fürdőruhamodell… úgysem néz ki senki úgy a való életben. Tehát vedd fel azt a bikinit, feszíts a strandon, és szerezz egy lélegzetelállító emléket, amely egy életre megmarad. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

magyarnemzet.hu

Ezt üzente Donald Trump a CPAC Hungary 2024 rendezvényen + videó

origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

travelo.hu

Bajbajutott apró rókát mentettek a Balatonnál, mutatjuk, ti hogyan segíthettek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

DIÉTA

"64 éves vagyok, de évtizedekkel fiatalabbnak nézek ki!” - elárulta egyszerű trükkjét a nő

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!