Ők azok: bemutatjuk Magyar Péter agyhalottnak nevezett EP-képviselőit

INSIDER
Létrehozva: 2019.06.06.

Unod a párizsit? Ezt tedd a kenyérre, imádni fogja a család!

Négy olyan ínycsiklandozóan csodás szendvicskrémet mutatunk, melyekkel nem csak magadat, de a vendégeidet is bármikor elkápráztathatod!

A felvágottal megfejelt vajas kenyér már igazán nem trendi és nem is egészséges. Helyette mutatunk négy nagyszerű krémet.

Ha van egy robotgéped, pár perc alatt elkészítheted.

MUHAMMARA (DIÓS PAPRIKAKRÉM)

A törökök, szíriaiak kedvence ez a mártogatós kence.

Hozzávalók:

  • 3 húsos kápia paprika
  • 10dkg dió
  • 1kk őrölt piros paprika
  • 1kk őrölt római kömény
  • 1 csipet szárított chili (ha szereted a csípőset)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2ek paradicsompüré
  • ½ citrom leve
  • 1-2kk cukor
  • 1dl olívaolaj
  • bors
  •  

    Elkészítés:

  • A tepsibe fektetett paprikákat told a 200 fokos sütőbe, és pirítsd fekete hólyagosra. Ha kihűlt, húzd le a héját, távolítsd el a csumáját. (A kényelmesek vásárolhatnak sült, hámozott paprikát a török boltokban).
  • Robotgépben pépesítsd a diót és a fokhagymát.
  • Add hozzá a sült paprikát. Ezután a fűszerekkel, majd a citromlével elegyítsd.
  • Legvégül apránként keverd hozzá az olívaolajat.
  • Pirított kenyérre kenve mennyei, de mártogathatod pitával is.
  •  

    TAPENADE (OLÍVABOGYÓ PÁSTÉTOM)

    Dél-Franciaországból származik ez a csodás, nyári szendvicskrém.

    Hozzávalók:

  • 20 szem kimagozott olívabogyó
  • 1ek kapribogyó
  • 4ek olívaolaj
  • 10 szardellafilé (opcionális)
  • 1-2 gerezd tört fokhagyma (opcionális)
  • őrölt bors (opcionális)
  • zöld fűszerek (kakukkfű, bazsalikom – opcionális)
  • kevés citromlé (opcionális)
  • Elkészítés:

  • Botmixerrel keverd el a száraz hozzávalókat
  • Apránként add hozzá az olívaolajat. Kenhető állagúra keverd
  • Az opcionális hozzávalókkal kedved szerint variálhatod az ízt. Sózni nem kell, mert az olívabogyó és a capribogyó is sós
  • Érdemes fogyasztás előtt 1 napig hűtőben tárolni, hogy az ízek jól összeérjenek
  • Pirított kenyérre kenve fogyasszuk
  • Ha nagyobb mennyiséget készítesz, töltsd kisebb befőttesüvegekbe, és önts rá olívaolajat. A hűtőben hetekig eláll!
  • Zöld vagy fekete olajbogyóból is elkészíthető
  •  

    BRUSCHETTA FETA SAJTTAL

    Ez egy pirítós kenyérre kent fetás topping.

    Hozzávalók:

  • 20dkg feta sajt
  • 20db koktélparadicsom (vagy 4 szárított paradicsom, az olajával együtt)
  • 20 szem olajbogyó
  • 1 fej lilahagyma
  • bors (frissen őrölve)
  • olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma (opcionális)
  • friss, aprított bazsalikom (opcionális)
  • friss, aprított oregánó (opcionális)
  • Elkészítés:

  • Vágd apró (kb. fél centis) kockákra a fetát, a paradicsomot, az olajbogyót és a lilahagymát, majd tedd egy tálba
  • Ízesítsd a fűszerekkel
  • Óvatosan keverd össze az olívaolajjal, úgy, hogy mindenütt érje. Tedd hűtőbe 10 percre, hogy az ízek összeérjenek
  • Pirított kenyérszeletekre halmozva fogyaszd
  •  

    RICOTTA KRÉMES SZENDVICS FOKHAGYMÁS SÜLT GOMBÁVAL

    Hozzávalók a fokhagymás sült gombához:

  • 3ek sótlan vaj
  • 22dkg gomba
  • ¼ csésze fehér bor
  • 4 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • 2 tk kakukkfű
  • frissen őrölt fekete bors
  • 6 szelet kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma, félbevágva
  • Hozzávalók a fűszeres ricotta krémhez:

  • ½ csésze zsíros ricotta sajt
  • ½ csésze tejszín
  • ¼ csésze reszelt parmezán
  • 1ek aprított metélőhagyma
  • 1ek vágott petrezselyem
  • 1tk friss kakukkfű, apróra vágva
  • csipet só
  • csipet őrölt bors
  • A gomba elkészítése:

  • Egy serpenyőt közepesen magas hőmérsékleten hevíts fel, és olvaszd fel a vajat
  • Párold benne 7- 8 percig a felszeletelt gombát. Akkor kész, ha már arany barna színű, és kezd karamellizálódni
  • Löttyintsd hozzá a bort
  • Kb. 30 mp után szórd bele az összetört fokhagymát és a kakukkfüvet. Kavard el
  • Amikor a fokhagyma illatozni kezd, ízesítsd pár csipet sóval, borssal, majd vedd le a tűzről, és melegen tartva tedd félre
  • Szendvics elkészítése:

  • Egy tálban egy spatulával jól keverd össze a ricotta krém hozzávalóit
  • A kenyérszeleteket pirítsd meg. Dörzsöld át az egyik felüket a félbevágott fokhagymával
  • Simíts rájuk ricotta krémet, és bőven halmozz a tetejükre a fokhagymás gombából
  • A kész szendvicseket hintsd meg frissen vágott kakukkfűvel
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek