RETRO RÁDIÓ

Ez az egyszerű gyümölcs segíthet a gyors fogyásban

Ez az egyszerű gyümölcs segíthet a gyors fogyásban
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 03. 18. 16:00

Lehet, hogy a régi mondás ezentúl úgy szól: naponta egy alma a pluszkilókat távol tartja? Egy új kutatás szerint igen!

Egy új vizsgálat szerint az alma rostjai és polifenoljai a bélrendszerben segítik a hasznos baktériumok szaporodását, és a bélflóra egyensúlyának helyreállítását. Az egyensúlyban levő bélflóra pedig csökkenti a szervezet krónikus gyulladásait, amelyek növelik az elhízás kockázatát. Ráadásul a rostoktól sokáig jóllakottnak érzed magad, így elkerülhető a túlevés.

A kutatók szerint az elhízott embereknek alaposan felborult a bélflórájuk, így az egyensúly helyreállítása megakadályozhatja a további hízást, és segít lefogyni. A kutatás során az almával etetett egerek bélflórája hasonlóvá vált a sovány egerekéhez. Korábbi vizsgálatokban pedig az is kiderült az almáról, hogy erősíti az immunrendszert, és csökkenti az olyan betegségek kockázatát, amilyen a stroke, a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, valamint a szív- és érrendszeri betegségek.

Az almatorta, és az almaszósz azonban nem jó megoldás, a főzés ugyanis tönkreteszi az alma polifenoljait. Ha viszont salátát készítesz belőle, a jó hatása összeadódik a többi zöldféle jótéteményeivel.

Almás-sütőtökös-kelkáposztás saláta

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 kisebb sütőtök felkockázva
  • 1/4 csésze, és még két teáskanál olívaolaj
  • 2 evőkanál apróra vágott hagyma
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 3 csésze apróra vágott leveles kel
  • 1 nagyobb zöld alma, felkockázva
  • 1 1/2 csésze főtt quinoa (indiánköles) vagy bulgur
  • 1/4 csésze napraforgómag
  • 1/4 csésze tökmag
  • morzsolt feta sajt vagy ricotta, esetleg túró
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Tedd tepsire a héj nélküli sütőtök-kockákat, és forgasd össze 2 teáskanál olívaolajjal. 20 perc alatt süsd puhára, majd tedd félre.

    2. Keverd össze a hagymát, a citromlevet és a mustárt egy nagyobb tálban, majd add hozzá a maradék negyed csésze olajat, és ezzel is dolgozd össze. Végül sózd és borsozd ízlés szerint.

    3. Az öntetbe forgasd bele a kelt, az almát, a quinoát vagy bulgurt, a napraforgómagot, a tökmagot és a sült tököt. Morzsolt fetával vagy túróval megszórva tálald.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.