RETRO RÁDIÓ

Felejtsd el a szénhidrátot: Pillekönnyű citromos-mákos habpalacsinta

Felejtsd el a szénhidrátot: Pillekönnyű citromos-mákos habpalacsinta
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2017. 01. 31. 10:20

Ez a habkönnyû pillepalacsinta szétolvad a szádban. Mivel nincs benne semmi, ami hirtelen megemelni a vércukorszinted, nyugodtan fogyaszthatod, amikor csak akarod.

Ez a pillekönnyű palacsinta szétolvad a szádban. Az édes-savanyú ízkombináció annyira finommá varázsolja, hogy nem fogsz tudni ellenállni neki.

Amikor édességre vágysz, büntetlenül eheted, mert nem tartalmaz hagyományos liszteket, sem cukrot.

A benne lévő mákszemek pedig egészen különlegessé teszik, így még ellenállhatatlanabb lesz számodra ez a nasi.

Citromos-mákos habpalacsinta

Hozzávalók:

  • 3 tojás felverve
  • 7,5 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg tápióka vagy nyílgyökér liszt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2-3 evőkanál mák
  • 1 (bio) citrom héja és leve
  • csipet só
  • kókuszolaj a serpenyő kikenéséhez
  • Így készítsd el:

    1. Egy tálban keverd össze a a tojásokkal a mandulalisztet, a mézet, a vanília kivonatot, a citrom levét és héját.

    2. Egy kézi habverő segítségével keverd bele a kókuszlisztet, a tápióka- vagy nyílgyökérlisztet, a sütőport és a szódabikarbónát úgy, hogy egyenletes massza legyen, majd add hozzá a mákot.

    3. Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, majd egy evőkanál, vagy fagylaltos kanál segítségével merj kisebb adagokat az olajba és süsd meg mindkét oldalukat 2-3 percig. Kb. 10-12 db jön ki a masszából.

    4. Fogyaszd mézzel, vagy juharsziruppal!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.