RETRO RÁDIÓ

Kapaszkodj meg! Így hizlal a só!

Kapaszkodj meg! Így hizlal a só!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 12. 12. 23:00

Azt mindannyian tudjuk, hogy a cukor hizlal. A legutóbbi kutatásokból azonban kiderült, hogy a só is legalább ilyen veszélyes.

Egy ausztrál vizsgálat azon résztvevői, akik sós mártással ették a tésztát, 11 százalékkal többet ettek, mint azok, akik kevésbé sós mártást fogyasztottak. Dr. Russel Keast, a kutatás vezetője szerint a jelenség oka az lehet, hogy

a só felülírja a teltségérzést, és felkorbácsolja az éhséget.

Azt is hozzátették azonban, hogy ha nincsenek szív- és érrendszeri problémáid, akkor más téren valószínűleg nem árt az egészségednek.

A már eleve magas vérnyomással küzdők esetében azonban a só tovább emelheti a vérnyomást, ami veszélyes lehet. Az egészséges, aktív életet élők esetében azonban egy-egy sósabb étel nem árthat.

Forrás: Men's Health

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.