tóth gabi
Itt a legújabb diétás reggelizõ sütemény, ami mindent visz! Isteni finom és nagyon csokis. Nézd meg, milyen egyszerûen készül a legújabb álomdesszert!
Végre egy igazán finom csokis sütemény a diétázóknak!
Dupla csoki, semmi cukor, így bátran fogyaszthatod a fogyókúrád alatt is!
Ráadásul jól jöhet a borongós, hűvös napokon egy kis extra boldogsághormon, amiben ez a süti bővelkedik! A tészta összeállítása nem vesz több időt igénybe, mint amíg bemelegszik a sütőd!
Indulhat a csoki mámor, készítsd el még ma ezt az egyszerű kalácsot!
Hozzávalók:
Tésztához:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vajazz ki egy sütőformát, és béleld ki sütőpapírral
2. Keverd el a száraz alapanyagokat (kókuszliszt, kakaópor, útifűmaghéj, sütőpor, szódabikarbóna, só) és egy külön tálban a tojást, az édesítőt és a vaníliakivonatot.
3. Olvaszd fel a vajat és a csokit.
4. A kókuszlisztes keverékhez add hozzá a tojásos elegyet, majd pár perc keverés után csorgasd hozzá a vajas csokit.
5. Keverd fél percig, majd azonnal öntsd a formába.
6. Hogy a légbuborékok távozzanak, ütögesd párszor a pulthoz a formát, majd simítsd a tetejét egyenesre.
7. Süsd 20 percig, majd lazán takard le egy fóliával és további 10 percig süsd. Végezz tűpróbát!
8. A kész süteményt takard le 20 percre egy félbehajtott konyharuhával, hogy ne száradjon ki hűlés közben. A tetejét további csokidarabokkal díszítheted.
TIPP: Légiesebb lesz a tésztája, ha a tojásos elegyhez pár csepp ecetet is adsz. Az ecet és a szódabikarbóna együtt buborékokat képez a sütiben.