tóth gabi
Valami sósat és ropogósat szeretnél enni a fogyókúra alatt? Nem kell számûznöd az asztalodról ezeket a finomságokat sem.
Ne a hagyományos burgonyachipsről álmodj. Ereszd el a fantáziád és sült, ropogós, fűszeres zöldségekre és gyümölcsökre gondolj - újszerűen elkészítve. 10 ötletet mutatunk.
Ne szörnyülködj el az édes szótól. Az édes krumplinak magas a káliumtartalma, természetes vízhajtó és rostokat tartalmaz, amik sokáig teltségérzetet biztosítanak. A komplex szénhidrát az édeskrumpliban lassan emésztődik meg és ellentétben más szénhidrátokkal nem emeli meg a vércukrot.
Dobd a vékony szeletekre vágott édeskrumplit (héjával együtt) egy tálba, önts rá egy evőkanál mandarinlevet, egy teáskanál olívaolajat és fűszerezd. 30 percig süsd 400 fokon. Miután a sütőből kivetted, szórd meg sóval.
A sárga- vagy fehérrépát, kelbimbót vágd vékony szeletekre. Keverj hozzá 1-2 kanál olívaolajat, ízesítsd sóval és borssal. Rendezd a vékony szeleteket egy sütőlapra és süsd 375 fokon 15-20 percig vagy amíg ropogós nem lesz.
A Földközi-tenger ajándéka kalóriaszegény és a szívnek egészséges telítetlen zsírokat tartalmaz. Egy csészénél kevesebb mennyiség 300 mg nátriumot tartalmaz és nagyon finom.
A diófélék sok rostot és egészséges zsírokat tartalmaznak.
Melegítsd előre 450 fokra a sütődet, egy adag diót és kesudiót keverj el egy csésze olívaolajjal, kis sóval és egy teáskanál őrölt rozmaringgal. 5 percig süsd vagy amíg aranybarna és illatos nem lesz.
Vegyél teljes kiőrlésű tortilla chipset, spriccelj rá kis olívaolajat, majd szórd meg tengeri sóval. 10 percig süsd sütőben 300 fokon, majd adj hozzá fél csésze fekete babot, reszelt sajtot és apróra vágott csípős paprikát. Süsd őket addig, amíg a sajt megolvad.
A bab és a tortilla teltségérzetet okoz, a csípős paprika pedig csökkenti az étel utáni sóvárgást.
Egy csésze 1 százalékos túró, ricotta sajt vagy néhány szelet sajt 200-400 mg nátriumot tartalmaz és teltségérzetet okoz, amitől nem leszel éhes.
Ha valami sós ropogósra vágysz, nyugodtan egyél popcornt. Ne sózd meg nagyon és kiváló diétás nassolnivalót készíthetsz belőle.
Ha extra ízeket szeretnél , süsd olívaolajjal és használj fűszereket! Foghagymát, rozmaringot, cayenne borsot.
Két fügét keverj el egy teáskanál mézzel és egy teáskanál olívaolajjal. Sózd meg, majd süsd 10-15 percig 400 fokon. Ha kész, fogyaszd natúr joghurttal.
Vágj össze egy zellerszárat és adj hozzá 1-2 kanál mogyoróvajat. Dobj rá egy pár mazsolát vagy szárított áfonyát.
A levegős feta mártogatós zsírt tartalmaz és répával párosítva jóllakottságot biztosít.
A feta sajtot keverd konyhai géppel 10 percig. Rakj hozzá 3 evőkanál felvert tejszínt. Párolt sárgarépa szeletekkel vagy bébirépával savanykás élvezetben lesz részed.