Létrehozva: 2016.05.08.

Hitted volna, hogy ezekben az ételekben is van színezék?

A mesterséges élelmiszer-színezékek vonzóvá varázsolják az élelmiszereket, viszont nagyobb mennyiségben egyáltalán nem egészségesek. Ráadásul olyan ételekben is elõfordulhatnak, amelyekrõl nem is gondoltad volna.

Szerző Ripost

Füstölt lazac

A szép, narancsos-rózsaszín árnyalat nem mindig természetes: több feldolgozóüzemben kék, sárga és piros színezékekből kikevert mesterséges színezékkel segítenek rá.

Üveges almapüré

Az almapüré az almán kívül ízesítő adalékokat, és sokszor cukrot is tartalmaz, az epres vagy barackos ízesítésűbe pedig gyakran még egy kis ételfestéket is tesznek.

Gabonapelyhek

Még azokban is lehet valamilyen színezék, amelyeket nem nyomnak tele cukorral és ízesítő anyagokkal. A „gyümölcsízű” variációkban van a legtöbb festék.

Gyümölcsjoghurt

Nem elég, hogy az elvileg gyümölcsösnek hirdetett joghurtok egy részében több a cukor, mint egy fánkban, még színezékkel is tele vannak.

Üveges salsa és paradicsomszósz

Ha azt gondolod, hogy az élénkpiros szín a paradicsomból jön, nagyon tévedsz. A legtöbb termékben élelmiszer-színezék van.

Salátaöntet

Még az elvileg fehér változatokban is van színezék, az ízesített vinaigrette mártás és a narancsszínű ezersziget-öntet pedig szintén színezett termék.

Savanyúság

A bolti savanyúság mindig színesebb, mint az otthoni – nem véletlenül! A titok az élelmiszer-színezék!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek