RETRO RÁDIÓ

Ez a legfinomabb diétás torta: Epres-mascarponés álom

Ez a legfinomabb diétás torta: Epres-mascarponés álom
Keleti Anita
Szerző
Keleti Anita
Létrehozva2016. 04. 22. 13:45

Újabb diétás recepttel álltak elõ Norbi rajongói. Ez a torta nemcsak gyönyörû, de isteni finom is! Tutira nem hizlal, hiszen nincs benne cukor és fehér liszt sem! Ki ne hagyd!

Nincs is finomabb és egészségesebb gyümölcs a friss epernél, ráadásul a fogyókúrába is nagyszerűen beilleszthető! Ennek a tortának a krémjétől és a piskótájától sem fognak rád rakódni a kilók! Hiszen a krémjében mascarpone és tejszín van, tésztájának alapja pedig szénhidrát csökkentett lisztből és dióból készül. Ha fogyókúrás finomságra vágysz, és tanácstalan vagy, hogy mit süss, próbáld ki! Ezzel a diétás tortával mindenkit le fogsz venni a lábáról! Nemcsak a látvány, de az ízvilág is tökéletes!

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 15 db tojás
  • 150 g Norbi liszt
  • 50 g darált dió (el is hagyható)
  • U1 Lovely Sweet ízlés szerint
  • 1-2 mokkáskanál sütőpor
  • csipet só
  • Krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 1 db citrom (leve, reszelt héja)
  • ízlés szerint U1 Lovely Sweet
  • expressz zselatin fix
  • 250 g eper (+ néhány szem a díszítéshez)
  • Így készítsd a piskótát:

    - Válaszd ketté a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá pici sóval, és édesítőszerrel. A sárgáját is keverd ki.

    - Mérd ki a lisztet, a darált diót és jól keverd össze a sütőporral.

    - A felvert fehérjébe forgasd bele a tojássárgáját, majd óvatosan a darált diós, lisztes keveréket több részletben.

    - Öntsd a masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába.

    - Előmelegített sütőben 180 fokon süsd készre.

    Ha kész, hűtsd ki és vágd fel úgy, hogy 3 piskótalapot kapj belőle.

    Ha ez nem nyeri el a tetszésedet, akkor itt találsz egy másik kitűnő diétás piskóta receptet.

    Krém elkészítése:

    - A mascarponéhoz add hozzá az édesítőszert (ízlés szerinti mennyiséget), a citrom levét, reszelt héját és keverd össze.

    - Tegyél egy pici expressz zselatin fixet a krémhez.

    - Vágd apró kockákra az eperszemeket, majd add hozzá a krémhez.

    - Verd fel a tejszínhabot és forgasd bele az epres-mascarponés krémbe.

    - A piskótalapokat töltsd meg a krémmel, a tetejére, oldalára is kenj egy kis krémet, és eperszeletekkel díszítsd!

    Mielőtt felvágnád, pihentesd a hűtőben kb. 3-4 órát, vagy egy éjszakát.

    Jó étvágyat!

    Forrás: Szántai Kis Teréz

     

     



     

     

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.