tóth gabi
Ha valaha is küzdöttél már a hasadon lerakódott zsírpárnákkal, akkor tudod, hogy ez az egyik legnehezebben lefogyasztható terület. De most itt a csodaszer!
A padlizsánvízben tulajdonképpen nincs más, mint padlizsán, víz és citromlé. A padlizsán legyen lehetőleg bio, hogy semmiképp ne tartalmazzon vegyszermaradványokat. Ezen kívül egy közepes citromra és egy nagy pohár vízre lesz szükséged.
Mosd és töröld meg a padlizsánt, majd vágd apróbb darabokra. Tedd egy lábasba, és öntsd fel vízzel. Forrald fel az egészet, majd forrald még öt percig. Végül vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Szűrd le a főzővizet, a padlizsándarabokat pedig tedd félre, készíts belőlük valamilyen finom padlizsános ételt. A vízbe csavard bele a citrom levét, és tedd be az egészet a hűtőbe.
Igyál meg a padlizsánvízből minden étkezés előtt 2-3 decit. Nyugodtan kezdheted kisebb mennyiségekkel, ha pedig jólesik, akkor emelheted a mennyiséget.
A padlizsán enyhe vízhajtó, így ha puffadás és vízvisszatartás miatt tűnik nagynak a hasad, akkor segít ezt eltüntetni. Rengeteg E-vitamin és más, fiatalító és betegségmegelőző hatású antioxidáns van benne, de bővelkedik az idegrendszer munkáját segítő káliumban is. A padlizsán fogyasztása egyenletesen tartja a vércukorszintet, csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az immunrendszert és támogatja a máj működését.