6 éve

Folyton visszakúsznak rád a kilók? Ezt kell tenned és nincs többé jojó!

Évente többször is belevágsz a fogyókúrába, azonban néhány kiló mínusz után újra a régi súlyodnál vagy? Megmutatjuk, hogyan lehet tökéletes az alakod a jojóeffektus elkerülésével.

Sokan vágnak bele lelkesen a fogyókúrába, azonban néhány kiló mínusz és az első örömkönnyek után lopva visszatér az eltűnt felesleg. Ilyenkor inkább feladod az egészet, hiszen úgy érzed, te egy dekától sem tudsz tartósan megszabadulni. A hiba azonban nem benned, hanem a technikádban rejtőzik. Megmutatjuk, hogyan kerüld el a jojóeffektust.

Az a frusztráló jojó

A testsúly idegesítő ingadozása méltán kapta a játékról a nevét. Hiszen a jojó folyamata hullámszerű. A diéta alatti fogyást hízás követi, ez pedig akár többször is válthatja egymást a hónapok során. Minden fogyókúra kezdetén először a plusznedvesség távozik a szervezetből, mely jelentős súlycsökkenéssel is járhat.

Ha nem figyelsz, ezt a mínuszt akár egy nap alatt is visszaszerezheted és már benne is vagy az ördögi körben.

Veszélyes játék

A többszöri sikertelen fogyási próbálkozásod veszélyes is lehet. A hullámzó testsúly oka az anyagcserédben rejtőzik. Te pedig ezzel játszol nap mint nap. Ha nem vigyázol, nemcsak a depresszió sötétjébe süllyedhetsz, de akár a cukorbetegség is megtalálhat.

Ne sürgesd az időt

A mai világban mindent azonnal akarsz. Nincs ez másképp a tökéletes alakkal sem. Miután kiválasztottad a számodra legmegfelelőbb diétát, arra vágysz, hogy már másnap reggel pár kiló mínusszal ébredj. Az idő azonban nem az ellenséged. A fogyókúrában a türelem a legfontosabb, hiszen apró lépésekkel és változtatásokkal érheted el álmaid testét.

Létezik fogyás jojó nélkül

Az ideális fogyás nemcsak időbe, de alapos szervezésbe is kerül. Nem elég kiválasztanod a számodra tökéletes étrendet. Ahhoz, hogy elkerüld a jojóeffektust, az életmódodat is gyökeresen meg kell változtatnod. A napi testedzést összhangba kell hoznod az egészséges étkezéssel, de még az alvásodra is ügyelned kell. Hiszen a kialvatlanság is pluszkilókat eredményezhet.

Tanács: Adj időt magadnak kiválasztani a megfelelő fogyókúrát. Ne ugorj bele az első több hétig tartó böjtbe, mert az akár súlyos betegséghez is vezethet. Ha már megvan a diétád ötlete, válassz edzéstervet és lassan apránként szoktasd át magad az új életstílusodra. Ezzel a trükkel nemcsak a súlyingadozástól szabadulsz meg, de elérheted álmaid alakját úgy, hogy ne kelljen többet a hízástól tartanod.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!