CSALÁDOK

Szerző Ripost

2 hónapja

Játékban lassan tíz éve verhetetlen! (x)

2013-ban hatalmas durranásnak számított a játékkonzol megjelenése. Persze, előtte sem volt ismeretlen ez a terület, de azért az bátran kijelenthető, hogy ekkor lendült fel a kereslet, nőtt meg igazán az érdeklődés. Aztán évről évre jöttek az újabbnál újabb fejlesztések, kisebb konzolház, jobb teljesítményű hűtés, nagyobb merevlemez, és a felsorolást sokáig folytathatnánk még. Nincs mese, a Microsoft magasra tette a lécet! Játék határok nélkül? 

Igen, tulajdonképpen ez az, amit az Xbox One immár lassan egy évtizede kínál. Bár, ahogy arra fentebb utaltunk, a fejlődés folyamatos, ahogy az igények is állandóan változnak, tehát nem dőlhetett hátra a gyártó. Pláne, hogy napjainkban konkrétan kultusza van ennek a típusú játéknak. Gyermekek és felnőttek egyaránt előszeretettel nyúlnak a kontrollerek után. A magas minőségű, részletgazdag, kiváló kontrasztokkal bíró felbontásnak köszönhetően a látvány magáért beszél. Valóban vonzza a tekinteteket! A bivalyerős processzor pedig a RAM-mal egységben nem akármilyen gyorsaságra képes. El is kél ez a típusú technológiai felkészültség, hiszen manapság mind komolyabb hátteret követelnek a játékok a megfelelő élmény megteremtésének érdekében. Ha a játék akadozik, ha a kép nem ideális, akkor bizony a varázslat pillanatok alatt megszűnik, és nem marad más a helyében, csak a bosszúság. Még jó tehát, hogy a Microsoft óriási figyelmet szentel az innovációk beépítésére, amik egyúttal az egyre lebilincselőbb felhasználói élmény biztosításában is főszerepet játszanak.

Fotó: freepik

Kis érdekesség a történelemből, hogy azért az Xbox One finoman szólva megjárta a hadak útját, pontosabban a gyártónak szembe kellett nézni jó pár aggállyal, aggodalommal. Az internetes kapcsolat meglétének kérdése például sokáig porondon volt, mert egyáltalán nem alap, hogy mindenkinek, minden helyzetben, folyamatosan rendelkezésére áll internetes összeköttetés. Aztán az adatvédelmi irányelveket is kikezdte a sajtó, arra utalva, hogy akadnak fekete foltok a témában, amik visszaélésre csábíthatják az erre nyitottakat. Ezen kívül, csak hogy tényleg minden irányból körbe legyen járva az eszköz, felmerült még a használt játékok játszásának lehetősége vagy tiltása is. Az erre vonatkozó korlátozást végül a Microsoft a hatalmas nyomás miatt eltörölte. De a lényeg az, hogy valamiért folyton célkeresztben volt, bár az kétségtelen tény, hogy ez nem, hogy nem ártott a konzolnak, hanem még segítette is az előrejutásban.

Mi az első, kezdő lépés?

A beállítás egyszerűsége vitathatatlan. Csupán egy Microsoft fiók, szélessávú internetkapcsolat, HDMI kompatibilis tévé, és természetesen egy konzol szükséges hozzá. Az irányítópultban a személyes profil kezelése gyors és hatékony, miközben a játékok vagy éppen játékostársak kontrollálása is könnyedén megoldható. A frissítéseket időről-időre mindenképpen célszerű figyelni, hiszen az újítások folyamatosak, amik még inkább hozzájárulhatnak a maximális felhasználói élményhez és persze a játszás öröméhez. Az biztos, hogy egy ilyen konzollal a hosszú távú elégedettség borítékolható, még a legújabb szoftverek esetében is!

(X)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!