ántsz

19 találat
INSIDER

Durva, már februárban pollenszezon van

A tünetek az orr- és szemviszketés, valamint köhögés.

RIPOSTER

Közeledik a szúnyoginvázió, így tehetsz ellene

Eső után a virágcserepekben gyakran összegyűlik a víz, ez pedig kedvelt helye a szúnyoglárváknak, melyek most kezdenek fejlődni. Az ÁNTSZ felhívást tett közzé: a lakosság is nagyban segítheti a gyérítők munkáját!

INSIDER

Hánytak a diákok a gólyatáborban, az ÁNTSZ is kivonult

Egyelőre nem tudni a rosszulét okát. Már órák óta vizsgálják a fiatalokat.

RIPOSTER

Allergiások figyelem: így okoz bajt az eső

Többszörösen is rossz hír az allergiásoknak: a napokban magas a pázsitfűfélék koncentrációja, másrészt eső várható, ami súlyosbítja a tüneteiket, asztmás rohamot is okozhat. Eddig úgy tudtuk, hogy az eső után tisztább a levegő, jobban érzik magukat az all

RIPOSTER

Figyelmeztet az ÁNTSZ: Egyszerre támad minden pollenfajta

Hihetetlen meglepetéseket okoz az időjárás, aminek nem örülnek az allergiások: januárban már rügyeztek a mogyorófák, a tavasz első napjaiban pedig nappali fagyok voltak. Most hétvégén hirtelen jön a felmelegedés, több mint 20 fok lesz, de már a tüneteket

INSIDER

Sertésinfluenza váltja az ausztrál influenzát

Durvább tünetekkel támad az idei influenzajárvány, mint a szokásos! Eddig csak az "ausztrál influenzáról" cikkeztek a lapok, egy friss, magyar határhoz közeli eset kapcsán egy másik vírustörzs, a "sertésinfluenza" ijesztett rá az emberekre. Az ÁNTSZ friss

RIPOSTER

Megjelent Magyarországon a sertésinfluenza, emberről emberre terjed

Az ÁNTSZ friss jelentése szerint Magyarországon is vannak sertésinfluenzás betegek. A tünetei hasonlók, mint a szokásos influenzáé, az oltás ez ellen is segít.

INSIDER

Döbbenet, máris kitört az allergiaszezon

Sorra dőltek meg a hőmérsékleti rekordok január első napján. Bajban vannak az allergiások: a tavaszias időjárással az első allergén növények pollenjei is megjelentek a levegőben!

RIPOSTER

Ez a legrosszabb hír az allergiásoknak, több százezer magyart érint

Bár lassan szó szerint fellélegezhetnek a parlagfű-allergiások, mivel csökkent a gyomnövény pollenkoncentrációja az elmúlt hét esői miatt, most más miatt tüsszögnek az allergiára hajlamosak: a gombafélék spóráira érzékenyekre nehéz időszak vár.

RIPOSTER

Még mindig rejtély, mi okozza szörnyű kiütésekkel járó allergiát!

Több száz beteget regisztráltak a Dunántúlon, ahol eddig ismeretlen allergia ütötte fel a fejét. Az ÁNTSZ több hét elteltével sem tudja, mi okozza a kiütéseket.

RIPOSTER

Úti csomag Rióból: Zika-vírust hozhatnak a hazatérő magyarok

Napok kérdése és nálunk is felbukkanhat a fertőzés, hiszen sok sportoló és drukker tért haza a kórral fertőzött Brazíliából...

RIPOSTER

Életbe lépett a hőségriasztás második fokozata, sokan lehetnek rosszul!

Megérkezett a jósolt hőhullám, s az eddig számítottnál is rosszabb helyzetre kell készülni.

RIPOSTER

Másodfokú hőségriadó! Napig tartó forróság vár ránk

Csütörtöktől vasárnap éjfélig hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos.

RIPOSTER

Végleg befellegzett az e-ciginek! Ezért tiltják be közterületen is!

Egy új rendelet szerint május 20-tól szinte sehol sem lehet majd szívni az e-cigiket, akit pedig rajta kapnak, súlyos büntetésre számíthat.

MEDICINA

Lesújtó híreket kaptak az allergiások az ÁNTSZ-től!

Számos, tavasszal virágzó fa szórja a pollenjeit, az elmúlt napokban pedig elkezdődött a pázsitfűfélék és egyes kora nyári gyomok pollenszórása is. Csaknem húszféle növényről van szó!

RIPOSTER

Feljelentés után: rendelhet-e kutyájával a gyermekorvos?

Másfél éve van dr. Varga Károly mellett Rex, a megmentett német juhász. Amikor Rex is "rendel", nem félnek a gyerekek a szuritól. Ám nemrégiben valaki feljelentette a doktor urat a kutya miatt...

RIPOSTER

Tífusz, HIV és szifiliszvírust azonosítottak néhány menekültben

Nem, nincs még semmiféle járványhelyzet, de a tények makacs dolgok. Ijesztő vírusokat azonosított az ÁNTSZ ötven menekültben.

BIZARR

Pánikszerű strandbezárás a Velencei-tónál!

Azonnali intézkedéssel bezáratta az összes Velencei-tavi szabadstrandot az ÁNTSZ! A fürdést tiltó tábláknak egy héten belül ki kell kerülniük a partra. A hatóság szerint a fürdőhelyek illegálisan üzemelnek és nem felelnek meg az elvárt követelményeknek.

RIPOSTER

Meddő párok tragédiája! Betiltották idehaza a hibás dán spermát

Emberek százai inthetnek búcsút a pénzüknek és a reménynek is, hogy gyerekük lehet.