HŰHA

Ez kínos, is­ko­lá­sok előtt égette be magát Vil­mos her­ceg

A her­ceg össze­ke­vert két ázsiai or­szá­got, de igye­ke­zett gyor­san ki­ja­ví­tani a hi­bá­ját.
  • Szerző: Ripost

Vilmos herceg csütörtökön hivatalos feladatát látta el, amikor ellátogatott a Londonban megnyílt, Japán Házba. Ez egy kulturális központ, ahol galéria, étterem, könyvtár és kávézó is található. A helyszínre, amely mindössze 200 méterre van a Kensington-palotától, Vilmos biztonsági okokból autóval érkezett - írja a Daily Mail.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A herceg azonban nem teljesített tökéletesen, egyetlen kérdéssel kínos helyzetbe hozta magát. Cambridge 34 éves hercege ugyanis a program egyik pontján egy csoport iskolással kezdett enni, amikor megkérdezte a gyerekeket, hogy mennyit gyakorolták a pálcika használatát kínai ételek evése közben. Csakhogy ők éppen japán ételt fogyasztottak, a japán kultúra házában.

Szinte azonnal észrevette, hogy hibázott, így gyorsan kijavította magát: „Elnézést, japán ételeket. Sok japán ételt ettetek? … Szeretitek a sushit? Az nagyon fincsi.”

A londoni Japán Ház a legújabb ilyen kulturális központ a Los Angeles-i és Sao Paolói létesítmény után. A kulturális központot egyébként azért hozták létre, hogy a két nemzetet, a britet és japánt jobban megismertessék egymással.