INSIDER

Vi­gyá­zat, így csal­nak a neten a szín­ház­jeggyel!

Durva át­ve­rés­nek let­tek ál­do­za­tai azok, akik egy zárt Fa­ce­book-cso­port­ban vet­tek je­gyet az ABBA-da­lokra épült pro­duk­ció szerda esti elő­adá­sára. A csaló min­den­ki­nek ugyan­arra a két helyre szóló je­gyet adta el a Mamma Mia!-ra...
  • Szerző: Ripost

Áll a bál a közel 90 ezer tagot számláló Eladó színházjegy nevű zárt Facebook-csoportban, mely összehozza a kultúrára szomjazókat a feleslegessé vált jegyekkel rendelkezőkkel. Valaki többeknek is eladta ugyanazt a két jegyet, ami a Mamma Mia! című sikerdarab szerda esti előadására az első sorba szólt. A jelenlegi információk szerint 40-en fizettek fejenként 8400 forintot az e-ticketért, azaz a kinyomtatható, vonalkódos belépőért, így a csaló közel 320 ezer forintot keresett! A jó hangulatú estre készülők a Madách Színház bejáratánál szembesültek azzal, csúnyán átverték őket. A bejegyzések szerint a teátrum vezetősége korrekt módon járt el: a két helyet szabadon hagyta, ugyanakkor a rászedetteknek 1700 forintért pótjegyet kínált fel a telt házas előadásra.

EZT OLVASTAD MÁR?

A zárt Facebook-csoport egyik kezelője az esetről értesülve azonnal bejegyzést tett közzé: „Keressük a károsultakat, akik 2018. július 25. este 7 órás Mamma Mia! előadásra vettek jegyet ebben a csoportban, melyek az 1. sor 1-2. székére szóltak. Rengeteg károsult van, szeretnének többen feljelentést tenni. Többen megkerestek már, szeretném összekötni a megkárosítottakat.” Egyre-másra jelentkeztek a károsultak.

Egyikük, Lukács Ferenc a -nak elmondta, hogy személyesen vette át a jegyet.

„A többi károsulttal együtt magam is szeretnék feljelentést tenni, s mivel láttam a csalót, aki Cs. Veronika néven mutatkozott be, így személyleírást is adhatok róla.

Egyébként az illető azóta mindenféle furcsa e-maillel bombáz, de én már nem hiszek neki. A pénzemet akarom, s azt, hogy ilyen csalók ne regisztrálhassanak a Facebookon!”

Ha kíváncsi vagy, mit tanácsol a belépőjegyes átverések kapcsán a fogyasztóvédelem és a rendőrség, illetve miként védhetők ki a közösségi oldalakon áldozatokra vadászó csaló hirdetők, akkor keresd a napilap pénteki számát az újságárusoknál!

Eközben a címlapon