NÍNÓ

Végre Bu­da­pestre hoz­zák a ma­gyar lányt meg­erő­sza­koló afgán mig­ránst

A Ri­post in­for­má­ciói sze­rint dön­töt­tek az oszt­rák ha­tó­sá­gok a Jó­zsef At­tila ut­cá­ban üze­melő gi­ro­szos mos­dó­já­ban nemi erő­sza­kot el­kö­vető afgán férfi ki­ada­tá­sá­ról: közel két hónap után pén­te­ken végre Bu­da­pestre szál­lít­ják. A hely­színt még min­dig a vir­tu­á­lis kocs­má­ros, Tibi atya rek­lá­mozza!
  • Szerző: Ripost

Hamarosan szembesíthetik áldozatával az afgán erőszakolót. Mint arról a részletesen beszámolt, szeptember 9-én hajnali 2 és 3 óra között a budapesti belvárosban, a Facebook-sztár Tibi atyával reklámozott József Attila utcai gíroszos mosdójában az ott dolgozó fiatal afgán férfi, SarhadiBilal Ahmad szexuális aktusra kényszerített egy 21 éves magyar légikísérő lányt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

27 percig kínozta a mosdóban

A lány mosdóra kéredzkedett be a vendéglátóhelyre. Az afgán alkalmazott hátra kísérte, majd a lány kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rázárta az ajtót és a által megszerzett kamerafelvételek szerint 27 percen át erőszakoskodott vele.

A írta meg elsőként azt is, hogy a bűncselekménynek volt tanúja: az afgán munkatársa a kamerafelvételek szerint az ajtónál hallgatózott, többször is visszatért, mintha azt várta volna, hogy az afgán végezzen. Hallania kellett a lány tiltakozását, sikoltásait, de nem tett semmit. A rendőrség kihallgatta a tanút, de a nyomozás állásáról bővebb részleteket nem árultak el.

A fóti gyerekvárosból járt be Pestre dolgozni

Eközben a címlapon

Lapunk kiderítette, a tettes a fóti gyerekvárosból járt a belvárosba dolgozni, évek óta tartózkodási engedéllyel ott lakott. Az intézményben a menekültek mindent ingyen kapnak, rezsit sem kell fizetniük, nemhogy lakbért. Sarhadi Bilal Ahmad a lakótársai szerint összeférhetetlen, agresszív embernek ismerik, aki a társait is meglopta, nem is volt vele szívesen egy szobában senki. Ugyanakkor hozzátették: nem értik, miért lett rendőrségi ügy egy lány megerőszakolásából, hiszen náluk otthon „ezt a családok egymás között intézik el”, vagyis szerintük legfeljebb a lány családja kérhetné számon az erőszakoló tettét. A nevelőnek hosszan el kellett magyaráznia, hogy nálunk a nő megerőszakolása bűncselekmény, amiért börtönbüntetés jár.  

Most is egy migráns szolgált ki a büfében

Felkerestük tegnap a gíroszozót: még mindig Tibi atyával reklámozzák, és mintha megállt volna az idő: most is egy fiatal migráns férfi szolgált ki. Azt mondta, hogy ez az első munkanapja, de gyakorlottan mozgott a büfében, begyakorlott mozdulatokkal készítette a szendvicseket.

A mosdó ma is ugyanúgy üzemel

Mosdóra most is csak az átjárón keresztül lehet menni, ami a szomszédos étterembe vezet, ahol a dekoráció szintén Tibi atya kocsmáját idézi. Nem változtattak a nyitva tartáson sem, ugyanúgy hajnalig üzemelnek. A pultban álló idősebb magyar férfi szerint „nem történt itt erőszak, a lány csak kiszínezte a sztorit”. Különben is, minden csoda három napig tart, mondta, egy-két hétig kerülték a vendégek a helyet, de most már ugyanannyi a vevőjük, mint régen. Azt pedig nem is értette, miért kellene a gíroszozónál biztonsági intézkedéseket tenni, hogy ne fordulhasson elő hasonló eset.

Az áldozat elmenekült a nyilvánosság elől

Közben az áldozat, a 21 éves légikísérő lány, akit lapunk szintén megtalált, minden nyomát eltüntette a közösségi portálokról.  Életszerűtlen, hogy a történtek után azonnal, még hajnali háromkor feljelentést tett volna, ha nem történik meg az erőszak, amit egyébként a kamerafelvétel is bizonyít. Most minden lelkierejére szüksége lesz, hogy támadója szemébe mondja, mit tett vele. Valószínű ugyanis, hogy a bizonyítás megalapozásához szükség lesz a szembesítésre.

Mi tartott két hónapig? A konkrét kiadatási eljárásról a hatóság nem ad tájékoztatást, de az eljárásjog alapján azért tarthatott két hónapig a kiadatás, mert  Sarhadi Bilal Ahmad nem egyezett abba bele. Ilyenkor a kiadatásról bírónak kell döntenie, és ha a döntés ellen az érintett fellebbez, akkor másodfokon is el kell bírálni az ügyét. A kiadatási bíró nem a bűnösségről dönt, csak arról, jogszerűen kiadható-e a kikért személy. Miután megszületett a döntés, arról az Igazságügyi Minisztérium értesíti a magyar igazságügyi tárcát, majd a két állam hatósága egyezteti a kiadatás gyakorlati lebonyolítását, különös tekintettel a biztonsági intézkedésekre. Az afgán erőszakolót feltehetően közúton hozzák pénteken Budapestre és itt előzetes letartóztatásba helyezik. Szexuális kényszerítésért több év börtön várhat rá.