HARCÉL

Ultrák a Jobbik ellen

"Az egykori nemzeti pártból, a Jobbikból egy sunyi hazug balliberális egylet lett" - írják az ultrák az Ultrainfo nevû Facebook-oldalukon. Szerintük a jobbikos Rig Lajosnak szégyellnie kellene magát, amiért a szocialista Mesterházy Attilával közösen tüntetett szombaton.

"Nem olyan rég még egymást köpködték, most meg összeálltak. Milyen emberek vagytok ti?" - tették fel dühösen a kérdést. Szerintük a Jobbik immár egy pártcsaládot alkot a balliberális pártokkal.

Nemcsak a fővárosban, hanem több vidéki nagyvárosban is próbálkoztak az ellenzéki pártok az utcára vonulással hétvégén.  Tapolcán a jobbikos Rig Lajos és a szocialista Mesterházy Attila együtt tüntetett, a helyi Fidesz-irodánál meghirdetett helyszínen azonban körülbelül 50-70 fő sorfalat állt, hogy megvédjék az épületet, ha be akarnának oda törni.

Az ellenzéki politikusok beszédei alatt folyamatosak voltak a bekiabálások, többek között a "2006″, "szemkilövetők", "Soros-bérencek" és az "árulók" rigmusok hangzottak el. A pár tíz fő részvételével lezajló tiltakozó demonstráció legerősebb megnyilvánulása talán a "komcsik, hol a pufajkátok?" volt.

A fociultrák által létrehozott Ultrainfo nevű Facebook oldalon az MSZP-Jobbik két jóbarát című bejegyzésben így fogalmaznak:

"Sneider-Gyöngyösi-Rig-Vona-féle neo-Jobbik immár Gyurcsány oldalára álltak"

Az írás hasonló szellemben folytatódik:

Az egykori jobboldali nemzeti pártból, a Jobbikból egy sunyi hazug balliberális egylet lett 

- fogalmaztak világosan az ultrák, akik szerint Rig Lajos szégyellheti magát, hogy Mesterházy Attiláékkal közösen mutatkozott.

Úgy látják, hogy a balliberális oldalon lassan tisztul a kép,

kirajzolódik a Jobbik lenini arculata.

Gunyorosan hozzátették, ha a Jobbik a parlamenti frakciójuk létszámát illetően bajba kerülne, akkor a párbeszédes-szocialista Burány Sándor és az LMP-s Demeter Márta még mindig gyorsan csatlakozhat hozzájuk, mert nekik nagy tapasztalatuk van a képviselőcsoport-váltásban. Az Ultrainfo szerint végső esetben a párbeszédes Mellár Tamást és az ex-LMP-s Hadházyt is mozgósítani lehetne, de Gyurcsány Ferenc is lehetne nagyvonalú azzal, hogy ad egy "harcost" Sneider Tamáséknak. 

Hiszen a saját pártcsaládjukról van szó a Jobbik esetében! 

- indokolják meg korábbi gondolatukat.

Az ultrák véleménye itt olvasható.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?