ÉLETMÓDI

Újabb si­ker­könyv: téged is meg­hó­dít nyolc éj­szaka alatt?

A könyv még meg sem je­lent, de már hetek óta ve­zeti az elő­ren­de­lési si­ker­lis­tá­kat, ami nem is csoda az Ál­mod­tam már rólad és a Helló újra, ked­ves exem! című re­gé­nyek si­kere után. Az írónő kö­te­tei to­vábbra is va­ló­ság­gal láz­ban tart­ják az ol­va­só­kat, ren­ge­te­gen - köz­tük mi is - alig vár­ják már a no­vem­ber­ben meg­je­lenő új­don­sá­got.

Az írónő első két regényéről - az Álmodtam már róladról és Helló újra, kedves exem!-ről - már egy korábbi cikkünkben írtunk, most viszont a Nyolc éjszakáról hoztunk néhány exkluzív kulisszatitkot.

Tomor Anitát a regény alapötletéről faggattuk és elmondta, hogy egy utazása során, a London-New York repülőjáraton fogant meg az ötlet a fejében, hogy erről a témáról írjon. Megtudtuk azt is, hogy az eddigi regényeivel ellentétben nem egy szereplő nézőpontjábólbeszéli el  a történetet, hanem egy – nála újdonságként megjelenő – narrációs technikával, mégpedig a váltott nézőponttal. „Az egyik fejezetben még a női főszereplő fejével gondolkodtam, a másikban már a férfi szereplő szemszögéből írtam tovább a történetet. Bevallom, nagyon izgalmas volt így írni” – nyilatkozta az írónő.

Fotó: Bognár Bogi
Fotó: Bognár Bogi

A történet főhőse egy fiatal szingli lány, Trish, aki javában éli a mindennapjait Londonban. Egy nap rádöbben, hogy elege van a szürke hétköznapokból, rátör az érzés, hogy valami új dolgot kell tennie, valami olyat, amit eddig még nem csinált. Elhatározza, hogy életében először elutazik New Yorkba, mégpedig egyedül. Felejteni akar és világot látni. Egy valamire viszont nem számít, arra, hogy betoppan az életébe egy világsztár, Ryan Davis személyében.

Ryan híres hollywoodi színész, és nem mellesleg rohadt jó pasi. Nincs a világnak olyan pontja, ahol ne csengene ismerősen a neve, és ne ismernék fel azonnal az utcán. Mindene megvan, amiről csak álmodni lehet. Ő viszont úgy érzi, valami mégis hiányzik az életéből, és erre csak akkor döbben rá, amikor a londoni reptéren belebotlik Trishbe.

A Heathrow terminálja a világ egyik legnagyobb repülőtere, ők mégis ugyanakkor vannak egy helyen.Ez csak nem lehet véletlen. Trisht annyira lefoglalja a barátnőjével folytatott telefonbeszélgetés, hogy először fel sem tűnik neki Ryan. De aztán, amikor a New York felé induló járat fedélzetére lép, azonnal észreveszi a férfit. Kénytelen észre venni, hiszen egymás mellé szól a jegyük. Rögtön beindul a kémia köztük, és olyan nyolc óra veszi kezdetét, ami elől Trish legszívesebben hanyatt-homlok elmenekülne. Trish érzi és tudja, ha a férfi közelében marad, nem fog tudni ellenállni neki, ezért próbál meg mindent, hogy távol tartsa magát tőle. A gép viszont indul és ő nem tehet semmit, neki le kell ülnie Ryan Davis mellé még akkor is, ha a férfi „a baj már megtörtént, bármit csinálsz, akkor is az enyém leszel, bébi” tekintettel néz rá. Trish minél elutasítóbb, Ryan annál jobban élvezi a játékot.

A gép leszáll és Trish azt hiszi, megszabadult Ryan Davistől, egészen addig, amíg meg nem áll a járdán mellette ismét a kocsijával és fel nem ajánlja, hogy elviszi a hotelbe, ahová foglalása szól.

Eközben a címlapon

Nyolc éjszaka. Csupán ennyit kér Trishtől. Vajon ennyi idő elég ahhoz, hogy megváltozzon két ember élete? Esetleg örökre? Kialakulhat-e szerelem nyolc éjszaka alatt, ha közben eltűnik a gyerekkori barátod, kiderül, hogy a volt barátnőd terhes, és még az apád, aki történetesen new york állam kormányzója is ellenzi az új kapcsolatot? Izgalmas kaland veszi kezdetét. Tomor Anita új regénye - ahogy azt már megszokhattuk tőle - tele van szerelemmel, játékkal és szenvedéllyel.  Letehetetlen és magával ragadó, csak úgy, mint az előzőek.

Fotó: Bognár Bogi
Fotó: Bognár Bogi

A Nyolc éjszaka november 21-én jelenik meg .