NÍNÓ

Újabb rész­le­tek a 100 mil­liós pénz­vál­tós rab­lás­ról

Mi van Bu­da­pes­ten? Fél évvel az előző után újabb rej­té­lyes, ak­ciófilmbe illő, 100 mil­liós pénz­rab­lás tör­tént egy arab pénz­vál­tó­nál. A má­jusi eset tet­te­sei el­tűn­tek, a mos­ta­nit is ke­re­sik a rend­őrök. Ki­tört a pesti arab ban­da­há­ború?
  • Szerző: Ripost

A kiderítette: két héttel korábban már járt a rablás helyszínén az a férfi, aki megtámadta azt az arab pénzváltót, akitől 100 millió forintot, azaz 320 ezer eurót raboltak el az V. kerületben, a Régi posta utcában.A rabló pontosan tudhatta, hogy melyik nap megy a pénzváltó a táskáért, ugyanis felkészült rá és követte őt, majd a megfelelő pillanatban rátámadt, elvette a táskát, majd társához rohanva, motorral elmenekült. Az eset kapcsán a -nak megszólalt az egyetlen szemtanú.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gurulós bőröndben volt a pénz, Svédországba repült volna vele „Olyan volt, mintha színházban lennék!” – kezdte rémülten a -nak Margaret, akinek a ruhaüzlete előtt megtámadták az arab pénzváltót. Kiderült: hétfőn reggel 8:40 körül egy 35 éves arab állampolgár az V. kerületi Régi posta utcán található pénzváltóból kivett 100 millió forintot, azaz 320 ezer eurót tartalmazó összeget, amit belerakott egy gurulós táskába.

Betonba, majd autóba verte áldozata fejét

„Szokásos reggel volt, korábban megérkeztem az üzletbe” – mondta Margaret. „Felsétáltam a galériára, hogy átnézzem a postámat, ám ekkor zajt hallottam az utcáról.  Olyan volt, mintha szaladnának. Rögtön ezután egy hatalmas csattanást halottam, mint amikor valaki két kézzel valaki vállát jól megütik. Megfordultam, és mivel kilátok az utcára, láttam, hogy két férfi verekszik. Először arra gondoltam, hogy szórakoznak, de aztán a támadó megfogta a férfi fejét és először a betonba, majd egy parkoló autóba kezdte beleverni.”

Hogy ezek után mi történt, azt megtudhatja a szerdai napilapból!

Eközben a címlapon