FÜLES

Újabb négy év sitt vár Damura?

Damu Ro­land egy va­la­mit biz­to­san meg­fo­ga­dott éppen egy évvel ez­előtti sza­ba­du­lá­sa­kor. Je­le­sül, hogy soha többé nem megy vissza a rá­csok mögé! Most mégis benne van a pak­li­ban, hogy évekre le­ül­te­tik.
  • Szerző: Buster

Damu Roland néhány erőtlen tagadáson kívül, nem sokat magyarázkodik felesége, Edina vádjaival szemben. Pedig lassan ki kell találnia valamit, hiszen az asszony nyíltan beszélni már mer az állítólagos bántalmazásról, és innen már csak egy lépés, hogy eljusson a feljelentésig is. Ha pedig Damut harmadszor is elítélik, amiért bántalmazott egy nőt, komoly büntetés várhat rá.

Edina kezében a döntés
Edina kezében a döntés
Fotó: Markovics Gábor
A utánajárt, mi is a joggyakorlat, ha valaki az erőszakosság terén is híve a "Három a magyar igazság" elvének.

"Egy sorozatos visszaesőnek számítania kell a legrosszabbra, hiszen ha beigazolódik a könnyű vagy akár a súlyos testi sértés gyanúja, azonnal kizárják minden kedvezményből."

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Évekre fordítva ez azt jelentheti, hogy súlyos testi sértés esetén le kell ülnie a kiszabható három évig terjedő szabadságvesztést és esély sincs harmadolásra, vagy különleges esetben a felezésre

- mondta Dr. Mester Csaba ügyvéd.

Ráadásul, ha Edina azon vádja is beigazolódik, miszerint Damu valóban nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott neki, a kiszabható évek száma is megugrik kicsit. Hiszen a színész jelenleg feltételesen van szabadlábon, és egy újabb ítélet esetén, a korábbi büntetéséből elengedett időt is hozzácsapják az új ítélethez.

Ugyanakkor tény, hogy egyelőre nem indult nyomozás az ügyben. Mert nincs elég bizonyíték az ügyben ahhoz, hogy a rendőrség hivatalból vizsgálódni kezdjen Edina feljelentése nélkül is.