SZTÁR

Dolgozók rekedtek bent a tévészékházban a tüntetők miatt

Az MTVA-ban folyamatos a munka, miközben a dolgozókat estéről estére fenyegetik a feltüzelt tüntetők.
  • Szerző: Ripost

Esténként szinte háborús övezetté változik a Kunigunda útja, ahol az MTVA előtt ezer-ezerötszáz tüntető gyűlik össze, hogy félelmet keltsenek az ott dolgozókban; műsorvezetők, a technikai személyzet tagjai, a műsorok vendégei, sőt még a takarítók is elképedve szemlélik, hogy országgyűlési képviselők fejvesztve rohangálnak a folyosókon.

Pedig ők nem akarnak többet, mint békében végezni a munkájukat, de közben rendőrök védelmében kell megközelíteniük az épületet, ahonnan később nem tudnak elindulni a családjaikhoz, mert félnek kilépni az utcára. Nacsa Olivér is mindennap bemegy az MTVA-ba, hiszen a Kult30 című műsorvezetőjeként esténként élő adást vezet az M5 csatornán. Õ is a saját bőrén tapasztalja, milyen nehéz úgy dolgozni, hogy közben ezer feldühödött ember próbál betörni a székházba.

"Mi most akkor megpróbálunk Kult30 adást csinálni az M5 csatornán, mert félreértés ne essék, ez egy munkahely, ahol emberek próbálnak dolgozni és tenni azért, hogy esetleg a kereskedelmi televíziókkal szemben egy kis kultúrát csepegtessenek polgártársaink életébe, hogy ne a való világ és az éjjel-nappal Budapest jelentse a „magaskultúrát” a jövő nemzedéke számára...”

– írta a közösségi oldalra hétfőn nem sokkal az adás előtt Olivér, aki az élő műsor után posztban köszönte meg stábjának a kitartást.

"Az események ellenére ma is volt Kult30, hatalmas köszönet a stábnak és a kollégáknak, hogy a zavarkeltés ellenére profi módon és alázattal álltak a helyzet magaslatán!”

– osztotta meg gondolatait a műsorvezető.

„Ami itt történt az MTVA-ban, az olyan, mint amikor az ember otthonába betörnek …  Én a tévészékházban dolgozni akaró embereket, családanyákat és apákat, operatőröket, vágókat és világosítókat látok, akik rémülten szemlélik, hogy fejüket vesztett országgyűlési képviselők rohangálnak és fetrengenek az épületben" - ezt már Nacsa kollégája, Bagi Iván mondta, de hogy még mit tapasztalt, az kiderül a %% napilap szerdai számából.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?