FÜLES

Tragédia a temetőben, újabb csapás érte Torgyán József özvegyét

Megrázó telefonhívást kapott Cseh Mária, Torgyán József özvegye! Nem elég, hogy az asszony teljesen összeomlott, amikor meglátta, milyen óriási pusztítást végzett a vihar a temetőben, most még azzal is szembesítették: nagyon hosszú időt vesz igénybe a károk helyreállítása!
  • Szerző: P.D.

Bru­tá­lis rom­bo­lást vég­zett egy ki­dőlt fa a Far­kas­réti te­me­tő­ben a február 3-i esőzések után. Torgyán József sírja a földdel vált egyenlővé, a méregdrága emlékmű megsemmisült. Két héttel a történtek után a politikus özvegye újabb lesújtó híreket kapott.

"A napokban felhívtak a temetőtől és elmondták: hosszadalmas folyamat lesz, mire felmérik a károkat, és megállapítják a kártérítés összegét. Ez azt jelenti, hogy hosszú hónapokig, akár fél, vagy rosszabb esetben még egy évig nem lesz sírköve a férjemnek. Senki sem tud biztos időpontot mondani! Elkeserítő, de nincs mit tenni! Ez egy szerencsétlen, váratlan tragédia volt, és ilyen lassú a kárrendezési folyamat" – kezdte lapunknak dr. Torgyán József özvegye, aki már felvette a kapcsolatot a sírkövessel.

"A szakembert is megrázták a történtek, ezért azt mondta: az új sírkő árából százezreket enged. Meghatódtam! Ez nagyon kedves gesztus tőle. Még az is elképzelhető, hogy a régi sírkőből meg tudnak menteni bizonyos részeket, bár sajnos nagyon csúnyán megrongálódott” – folytatta szomorúan Marika néni, aki bízik az állami segítségben.
„Mivel Jóska a Földművelésügyi Minisztérium halottja volt, ez egy állami, kiemelt sírhely. Remélem, erre való tekintettel sikerül kicsit gyorsabban helyreállítani a nyughelyét"
– tette hozzá az özvegy, aki arról is mesélt a %Ripost%-nak: a Dr. Torgyán József Emlékére Alapítvány hamarosan újabb lépéseket tesz annak érdekében, hogy gondozzák az elhunyt politikus eszmei hagyatékát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?