INSIDER

Több ezer gyerek született a bükki füvesember receptjével

A Bükkszentkereszten élő Szabó György, vagy ahogyan az országban mindenki ismeri, Gyuri bácsi, a bükki füvesember felajánlotta a miniszterelnöknek és a családügyi államtitkárnak, hogy tudását a családok bővítésének szolgálatába állítja. Levelét mindkét helyen megkapták, és - mint azt Novák Katalin államtitkár sajtóirodáján megtudtuk - foglalkoznak a javaslattal.
  • Szerző: Ripost

Három-négy év alatt megállítható volna a népesség fogyása, és 5-6 év múlva már több baba születhetne, mint ahányan elhunynak, ha a kormány páratlan családtámogatási rendszerét kiegészítenék az általa kifejlesztett Babaváró programmal, állítja Szabó György. A többek közt Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett gyógynövény szakértő szerint két fontos területen szolgálhatná a családbővítést a tudásával.

"Egyre gyakoribb, hogy az orvosok nem találnak rá okot, miért nem fogan meg a hőn áhított baba az adott párnál."

Meggyőződésem szerint ilyen esetekben a stressz és az élelmiszereinkben, a környezetünkben lévő rengeteg káros anyag, kemikália az akadálya a fogantatásnak

– fejtette ki a %%-nak a 91 éves bükki füvesember.

"Még a fülemben cseng, amit gyerekkoromban hallottam Albina nénitől, a bábától. Õ mindig azt mondta a gyermekre vágyó pároknak: tisztítsátok meg magatokat, testileg-lelkileg készüljetek fel, és akkor megfogan, meg is marad a baba! Nagymamám, aki megtanított a gyógynövények használatára, ilyenkor különböző teák fogyasztását javasolta. A másik ok, amiért némely asszony nehezen vállalkozik a második, harmadik babára, az a szülés nehézsége. Erre is van segítség: ha két héttel a szülés előtt málnalevél teát iszik az áldott állapotban lévő nő, akkor könnyebben fog szülni."

A bükki füvesember 91 éves kora ellenére ma is sokat dolgozik: előadásokat tart, fogadja a hozzá fordulókat és a telefonálókat, egyéni tanácsokat ad a gyógynövények alkalmazásához. Jó egészségnek örvend, pedig egész életében csak a maga szedte vagy termesztette gyógyfüveket alkalmazza.

Rendszeresen járok vizsgálatra a háziorvoshoz, aki azt mondja, a szívem egy húszévesé. De amit tudok a népi gyógyászatról, az nem az én tulajdonom, hanem az egész magyar népé, hiszen mindannyiunk őseinek az érdeme,

akik ezt a tudást hosszú évszázadok tapasztalatai alapján csiszolták, gyarapították. Ezért szeretném minél szélesebb körben átadni és közkinccsé tenni."

 

Ha érdekel, melyik kórházban próbálták ki a bükki füvesember Babaváró programját, vagy tudni szeretnéd, pontosan milyen receptet ajánl a babaváráshoz, keresd a %% pénteki lapszámát!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?