INSIDER

Több ezer gye­rek szü­le­tett a bükki fü­ves­em­ber re­cept­jé­vel

A Bükk­szent­ke­resz­ten élő Szabó György, vagy aho­gyan az or­szág­ban min­denki is­meri, Gyuri bácsi, a bükki fü­ves­em­ber fel­aján­lotta a mi­nisz­ter­el­nök­nek és a csa­lád­ügyi ál­lam­tit­kár­nak, hogy tu­dá­sát a csa­lá­dok bő­ví­té­sé­nek szol­gá­la­tába ál­lítja. Le­ve­lét mind­két he­lyen meg­kap­ták, és - mint azt Novák Ka­ta­lin ál­lam­tit­kár saj­tó­iro­dá­ján meg­tud­tuk - fog­lal­koz­nak a ja­vas­lat­tal.
  • Szerző: Ripost

Három-négy év alatt megállítható volna a népesség fogyása, és 5-6 év múlva már több baba születhetne, mint ahányan elhunynak, ha a kormány páratlan családtámogatási rendszerét kiegészítenék az általa kifejlesztett Babaváró programmal,állítja Szabó György. A többek közt Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett gyógynövény szakértő szerint két fontos területen szolgálhatná a családbővítést a tudásával.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Egyre gyakoribb, hogy az orvosok nem találnak rá okot, miért nem fogan meg a hőn áhított baba az adott párnál."

Meggyőződésem szerint ilyen esetekben a stressz és az élelmiszereinkben, a környezetünkben lévő rengeteg káros anyag, kemikália az akadálya a fogantatásnak

– fejtette ki a -nak a 91 éves bükki füvesember.

"Még a fülemben cseng, amit gyerekkoromban hallottam Albina nénitől, a bábától. Ő mindig azt mondta a gyermekre vágyó pároknak: tisztítsátok meg magatokat, testileg-lelkileg készüljetek fel, és akkor megfogan, meg is marad a baba!Nagymamám, aki megtanított a gyógynövények használatára, ilyenkor különböző teák fogyasztását javasolta. A másik ok, amiért némely asszony nehezen vállalkozik a második, harmadik babára, az a szülés nehézsége. Erre is van segítség: ha két héttel a szülés előtt málnalevél teát iszik az áldott állapotban lévő nő, akkor könnyebben fog szülni."

Fotó: 123RF

A bükki füvesember 91 éves kora ellenére ma is sokat dolgozik: előadásokat tart, fogadja a hozzá fordulókat és a telefonálókat, egyéni tanácsokat ad a gyógynövények alkalmazásához.Jó egészségnek örvend, pedig egész életében csak a maga szedte vagy termesztette gyógyfüveket alkalmazza.

Rendszeresen járok vizsgálatra a háziorvoshoz, aki azt mondja, a szívem egy húszévesé. De amit tudok a népi gyógyászatról, az nem az én tulajdonom, hanem az egész magyar népé, hiszen mindannyiunk őseinek az érdeme,

akik ezt a tudást hosszú évszázadok tapasztalatai alapján csiszolták, gyarapították.Ezért szeretném minél szélesebb körben átadni és közkinccsé tenni."

Eközben a címlapon

Ha érdekel, melyik kórházban próbálták ki a bükki füvesember Babaváró programját, vagy tudni szeretnéd, pontosan milyen receptet ajánl a babaváráshoz, keresd a pénteki lapszámát!