LELKIZŐ

El­te­met­ték Tahi Tóth Lász­lót, meg­tör­ten bú­csúz­tak a szí­nész­től

A Kos­suth-díjas mű­vészt ren­ge­te­gen bú­csúz­tat­ták, öz­ve­gye, Ká­rászy Szil­via vé­gig­zo­kogta a te­me­tést.

Szerda délután végső búcsút vettek Tahi Tóth Lászlótól. A Kossuth-díjas színészlegendát felesége, Kárászy Szilvia, testvérei, barátai és tisztelői búcsúztatták a Farkasréti temetőben.

A szertartás szívszorító volt, a temetőbe érkező gyászolókat az özvegy zongorajátéka fogadta, miközben az érkezők fehér virágokat tettek a színész koporsójára. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Később Kútvölgyi Erzsébet tolmácsolásában elhangzott az özvegy, Kárászy Szilvia búcsúja, aki egy ponton felidézte a férjével töltött utolsó perceket is.

"Március elejétől számítva huszonöt év együttlét után szeretett férjem, te, ami talán a legnehezebb neked, megvártál, míg hazaértem a patikából.

Én fogtam a kezed, az utolsó mosolyod és lélekvételed az enyém. Megöleltem, simogattam a holt testedet, az otthonunkban.

Felfoghatatlan szűrrealitás" - hangzott el a gyászbeszédben.

Ezután Székhelyi József búcsúzott a barátjától, majd Lukács Sándor, és végül a Vígszínház igazgatónője, Eszenyi Enikő köszönt el kollégájától, felidézve Tahi Tóth szakmai sikereit.

Eközben a címlapon
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS A KÉPRE!

A színészt a művészparcellában, a nyilvánosság teljes kizárásával helyezték örök nyugalomra. A család kérésére biztonsági őrök tájékoztatták a sajtó képviselőit arról, hogy csak családtagokat és legközelebbi barátokat engedik a sírhoz.

A szertartást Peregrin atya fejezte be a sírnál. A koporsót fehér selyempaplannal a tetején engedték le, az özvegy a hantolást végigzokogta, közben sokszor az ég felé nézett.