HŰHA

Szomszédai szerint veszélyben van a magyar színész élete

Miközben a bíróság hazaengedte a színész erőszakos fiát, a rajongók és a környéken élők segítségért kiáltanak. Nem véletlenül!
  • Szerző: Buster

Alig két hete szabadult ki a börtönből Szilágyi István fia, aki azért töltött hónapokat a rács mögött, mert úgy összeverte idős édesapját, hogy annak több bordája is eltörött. Amikor az erőszakosságáról híres Pétert lecsukták, egy emberként lélegeztek fel az egykor Lópici Gáspár karakterét alakító legenda rajongói és szomszédai. Most egy emberként féltik a 80 éves színész életét.

Az pedig csak olaj volt a tűzre, hogy a Bors szombati cikkének tanúsága szerint, Szilágyi István újabb rejtélyes sérüléseket szenvedett, köztük szeméremcsont törést is. Az interneten és a család szomszédságában is elszabadultak az indulatok. Sokan a hatóságoktól várják a megoldást, míg akad olyan környékbeli is, aki kész akár önbíráskodás árán is megvédeni a színészt saját fiától.

"Mindannyian tudtuk, hogy ez lesz... Sajnos az idős szülők már nem teljesen beszámíthatók, gyámság alá kellene helyezni őket és idősek otthonában elhelyezni, ahol nem lennének kiszolgáltatva az erőszakos fiuknak"

"Szegény szülők! A hatóság ilyenkor hol van? Remélhetően a csonttörést azért kezelik! Nem figyel oda senki, hogy itt még nagyobb tragédia is lehet? Nagyon sajnálom őket..."

- írják a kommentelők. Lapunknak még náluk is élesebben fogalmaz egy szomszéd, akit telefonon értünk el.

"Hatalmas bírói tévedés volt elengedni ezt a vadállatot! Évek óta tartja terror alatt a szüleit és a környéken is sokan félnek tőle. Sokszor a saját fülemmel hallottam, ahogy a házban őrjöngött és tőrt-zúzott maga körül, és István bácsit is gyakran láttam kék-zöld foltokkal.

Az az igazság, hogy ha már a hatóságok tétlenül nézik a dolgot, mi nem fogjuk!

Összefogást és ha kell tüntetést is szervezünk, hogy történjen végre valami és emeljék ki a családból ezt az embert! Vagy legalább a szülőket helyezzék gyámság alá valahol, mert nem emberi, ahogy élni kényszerülnek!"

- fakadt ki a férfi, aki már készen áll a tettlegességre is.

"Én már elszántam magam, ha még egyszer gyanús zajt hallok, beugrom a kerítésen, rátöröm az ajtót Péterre és magam veszem őt kezelésbe, ha már a börtönben sem sikerült embert faragni belőle.

Tisztában vagyok vele, hogy ez magánlaksértés és önbíráskodás, de valamit akkor is tenni kell!

- jelentette ki Szilágyiék egyik közeli szomszédja.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?