LELKIZŐ

Sú­lyos beteg a ma­gyar ze­nész, már az al­bér­le­tét se tudja fi­zetni

Le­győzte a büsz­ke­sé­gét és a Fa­ce­boo­kon kért se­gít­sé­get Fe­kete Jenő.
  • Szerző: Ripost

Pokoli hónapokon van túl Fekete Jenő, ezért az ismert blueszenész segítséget kért.

Az eMeRTon-díjas gitárost idegbecsípődés kínozta, nem is tudott fellépni, majd tüdőembólia miatt került életveszélybe.Kétségbeesésében a Facebookon jelezte, szüksége van anyagi támogatásra, másképpen nem tudja kifizetni albérletét és számláit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"A blueszenészek élete egészségesen sem egyszerű Magyarországon, én pedig idén még nem tudtam játszani – mondta Fekete Jenő a Blikknek. – Kezdek jobban lenni, de lassú a gyógyulás" – árulta el a zenész, akinek kálváriája a lapockája körüli fájdalommal kezdődött.

"Azt hittem, elfeküdtem a hátam, de nem múlt a fájdalom. Kiderült, a csigolyámnál csípődött be egy ideg, még mindig zsibbad a kezem. Először kórházban kezeltek, majd beutaltak gyógytornára. Egy reggel arra ébredtem, hogy szúr a tüdőm, fáj minden lélegzetvétel. Napokig éreztem, de nem vettem komolyan. A gyógytornán elmondtam a panaszaim, mire azonnal mentőt hívtak. Kiderült, tüdőembóliám volt" – emlékezett vissza, s végül 11 napot töltött kórházban.

"Nincs más választásom, életmódot kell váltanom. Több mint harminc év után letettem a cigit, húsz napja nem gyújtottam rá" – árulta el Fekete, akit az ijesztő történések ráébresztették arra, hogy meg kell valósítania az álmait. 

"Régóta szeretnék saját lemezt, elkezdtem rajta dolgozni Valla Attila szövegíróval. Remélem, hamarosan a színpadra is visszatérhetek" – árulta el Jenő, aki azt is bevallotta, nehéz volt legyőznie a büszkeségét.

Eközben a címlapon

"Végső kétségbeesésemben fordultam a barátaimhoz a Facebookon, de nagyon jólesett, mennyien segítettek."

Zenésztársai nagyszabású jótékonysági koncertet szerveztek a megsegítésére május 7-re a Kobuci Kertbe.