RIPOSTER

Ré­misztő, élet­fogy­tig­lanra ítélt gyil­kos szö­kött meg Sop­ron­kő­hi­dá­ról

A férfit nagy erők­kel ke­resi a rend­őr­ség pén­tek dél óta, szinte min­den au­tóst iga­zol­tat­tak a kör­nyé­ken.
  • Szerző: Ripost

Egy idős asszony brutális meggyilkolásáért életfogytiglani fegyházra ítélték azt a férfit, aki pénteken megszökött a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönből - tudta meg a Bors.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jakab István különösen veszélyes, többszörös visszaeső, tavaly júliusban rablógyilkosságért kapott életfogytiglani börtönt. A férfi munkavégzés közben lépett meg, hajtóvadászat indult ellene, a környéken kocsikat állítanak meg, állig felfegyverzett rendőrök eredtek a nyomába.

A férfi és két társa 2012 októberében bestiális kegyetlenséggel végzett egy nyugdíjas asszonnyal. Jakab egy rúddal összeverte, majd brutálisan megtaposta az asszonyt, koponyaalapi törést, arckoponya- és többszörös bordatörést szenvedett, a traumás sokk és kivérzés miatt pedig egy óra alatt meghalt.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka a börtön területén működő gazdasági társaság biztonsági vezetőjét, három munkáltatási felügyelőt és egy biztonsági felügyelőt a beosztásából azonnali hatállyal felfüggesztette. Az egyelőre nem tudni, nekik milyen szerepük van Jakab István szökésében.