RIPOSTER

Sok­kot ka­pott a tűz­ol­tók ve­ze­tője, egyre bru­tá­li­sabb tá­ma­dá­sok érik őket

A német tűz­oltó egye­sü­let pa­rancs­noka egy lap­in­ter­jú­ban kon­gatta meg a vész­ha­ran­got. El­mon­dása sze­rint az utóbbi évek­ben egyre bru­tá­li­sabb tá­ma­dá­sok érik őket mun­ká­juk során.
  • Szerző: WM

A szilveszter éjszaka feljegyzett esetek jól mutatják, hogy Hartmut Ziebs szavai egyáltalán nem túlzók. Németországban 8 tűzoltót támadtak meg, és 57 tűzoltóautót rongáltak meg huligánok.

Olyan kirívó eset is akadt, amikor ismeretlenek egy éles lőfegyverrel fenyegettek meg munkáját végző tűzoltót.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A német tűzoltók parancsnoka a Bildnek beszélt tapasztalatairól, és arról, hogy az elmúlt időszakban történtek erősen sokkolták. A német lap újságírójának kérdésére Ziebs elmondta, hogy a mostani támadásoknak komoly köze lehet ahhoz, hogy az elmúlt években megváltozott a népesség összetétele.

Igen, mára eltűnt az állam és az alkalmazottai felé irányuló  tisztelet. Ez vonatkozik a tűzoltókhoz való hozzáállásra is. Ez a tiszteletlenség korábban nem volt tapasztalható. Ez az egész az elmúlt öt évben uralkodott el nálunk.

- fogalmazott Ziebs parancsnok. Bár az interjúból kiérezhető, hogy a riporter és az interjúalany egyaránt kerülte a migráns kifejezést, vagy azt, hogy a bevándorlóknak lenne köze az erőszakos bűncselekményekhez. Azt azonban nem nehéz kitalálni, hogy a népesség megváltozását a migrációs válság metaforájaként használták.