OTTHONKA

Soha többé nem ve­szel rossz dinnyét, ha eze­ket a trük­kö­ket is­me­red

Íme a leg­jobb öt­le­tek, hogy igazi hű­sítő fi­nom­sá­got tudj vá­sá­rolni ezek­ben a forró nyári na­pok­ban. Ha va­ló­ban finom gö­rög­dinnyét akarsz venni, ér­de­mes meg­je­gyez­ned a tit­kot!

Amióta tilos meglékelni a dinnyét, gyakran belefuthatsz abba, hogy éretlen, ízetlen kerül az asztalodra. Mutatunk néhány trükköt, hogy a legfinomabbat sikerüljön kiválasztanod.

Ezek után profi leszel a dinnyevásárlásban és lehűtve igazi élvezetes szomjoltót tudsz fogyasztani.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Emeld meg!

Az érett görögdinnye nehezebb, mint az éretlen. Érezned kell, hogy van súlya és húzza lefelé a kezedet, amikor megemeled. Hasonló méretű dinnyékből válaszd a nehezebbet.

2. Kopogtass!

Fotó: 123RF

Kiválasztáskor kopogtasd meg, a mély kongás lesz a nyerő választás. Ezt a módszert bátran próbáld ki, még akkor is, ha többen nem hisznek benne, bízz a füledben.

3. Nézz alá!

Fotó: Pinterest

A dinnye  „hasa” sok mindent elárul. Az alján lévő sárga folt nagysága határozza meg az érettségét. Minél nagyobb a folt, annál érettebb,  mivel tovább hagyták a földön érni.

4. Segít a mintázat

Csíkos dinnyénél legyen kevesebb a zöld mozaik a világos csíkban a sárgával szemben, mert annál érettebb ez a fajta dinnye.