KIAJOBB

Megfejtettük, miért áll golfozónak Shane Tusup

Csak jól járhat a hirtelen váltással Hosszú Katinka exe. A pénz, pénzt fial.
  • Szerző: vav

Shane Tusup közel 8 hónapnyi hallgatást megtörve bejelentette: hátat fordít az úszásnak, és a golfversenyzésnek szenteli az életét. Hosszú Katinka exe elismerte, először tavaly augusztusban fogott ütőt a kezébe. Mégis, mi motiválhatja, hogy küzdjön az általa is "őrült, szinte lehetetlen" célként emlegetett golfvilágbajnoki címért? Valószínűleg egyszerű a válasz: az, hogy megengedheti magának a kísérletezgetést.

A tehetős bankárcsaládból származó Tusupnak nyilván nem okoz gondot a méregdrága szerelés megvásárlása, a megfelelő edző alkalmazása, sem a versenyzéshez igazodó életmód finanszírozása.

Régebben csak a gazdagok golfoztak - manapság inkább úgy igaz a "gazdagok sportja" kitétel, hogy hihetetlen vagyonokat gyűjtenek azok, akik jól golfoznak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shane Tusup (@tusup11) által megosztott bejegyzés,

 

Tusup a válás és a mintegy kétmilliárdos vagyon szétosztása után sem kényszerül rá arra, hogy a mindennapi betevőért rakodómunkásnak álljon. Harmincéves kezdőként már biztosan nem ő lesz az új Tiger Woods, aki mintegy 500 milliárd forintra rúgó vagyont ütögetett össze, de az úszóedzőből lett botcsinálta golfozónak mégsem csak új életcélt jelenthet a sportágváltás.

Biztosan nem fog bekerülni minden idők legtöbbet kereső golfozói közé (négyen is tagjai a leggazdagabb sportolók Top 10-es listájának!), de alacsonyabb szinten is jelentősek a pénzdíjak. Hosszú távon pedig az sem lehet számára mellékes, hogy a golf hagyományosan a kapcsolatépítés egyik eszköze az üzleti életben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?